1. apr 2007 | Mission Øst

Mikael Jarnvig ny ambassadør for Mission Øst

Meteorologen Mikael Jarnvig, kendt fra tv, har sagt ja til at støtte Mission Østs arbejde for at sætte fokus på de kriser, der ofte drukner i det store mediebillede.
"Det er viljen til at ændre et helt lands holdninger, der imponerer mig," fortæller Mikael Jarnvig.
"Netop dét er organisationens store styrke – at ville forbedre livet for verdens allersvageste på lang sigt. Det er dét, der har fået mig til at gøre noget aktivt for de hundredetusinder, der med støtte fra de danske givere hvert år får et bedre liv. Det er nemlig ikke nok at mætte maver i dag, hvis det betyder, at de samme mennesker må gå sultne i seng igen i morgen."

Mikael Jarnvig har allerede besøgt arbejdet i Armenien, hvor handicappede og socialt udsatte børn får lægebehandling og hjælp til skolegang.
"Jeg har oplevet, hvordan Mission Øst er godt i gang med at ændre et helt samfunds negative opfattelse af handicappede mennesker – en arv, Armenien har båret på i et halvt århundrede."

"Mission Øst er helt ude hos det enkelte menneske, der har brug for støtte. Samtidig hjælper organisationen myndighederne i landene, så de på et tidspunkt selv bliver i stand til at tage sig af deres svage. Det er imponerende. Men meget af det arbejde, Mission Øst udfører, foregår desværre ofte i områder med kriser, der drukner i det store mediebillede."

Tadsjikistan er et af de allerfattigste lande under den tidligere Sovjetunion. Omfanget af naturkatastrofer i Tadsjikistan er så overvældende, at jordskælv og oversvømmelser gentagne gange frarøver befolkningen deres chancer for at forbedre livet for dem selv og den næste generation.

" De har virkelig brug for hjælpen for at komme videre. Desværre er det ikke noget, vi læser om i vores aviser eller hører om i tv hjemme i Danmark. Derfor glæder jeg mig til at være med til at sætte fokus på disse oversete mennesker."

Læs mere om Mikael Jarnvigs besøg i Armenien i Mission Østs blad, der udkommer i maj 2007


Billeder...