Af Svend Løbner 22. jul 2022 | Mission Øst

Line elsker at kommunikere og effektivisere

Line Lauritzen er indsamlings- og databasemedarbejder og dermed bindeled imellem de mennesker, som støtter Mission Øst og de mennesker, Mission Øst støtter.

Blæksprutte, krumtap, altmuligkvinde. Det er svært at sætte stillingsbetegnelse på Line Lauritzen. Men en ting er sikkert. Meget ville falde ned mellem to stole, hvis ikke hun var på Mission Østs hovedkontor i Hellerup.

Hun blev ansat som studentermedhjælper i april sidste år. Det viste sig hurtigt, at hun udfyldte en vigtig rolle som bindeled mellem afdelingerne for kommunikation, fundraising og administration. Den 1. juni i år blev hun så ansat på fuld tid i organisationen.

Line Lauritzen er på hjemmebane, når hun arbejder med fundraising. Det kan de folk mærke, som ringer ind for at høre, hvad deres penge går til.

Kan være fri og kreativ i Mission Øst

Men hvad fik hende til at søge ind i Mission Øst?

- Jeg har før arbejdet i telemarketing med fundraising og været leder på fundraising for forskellige ngo’er. Dér gik det op for mig, at det var den vej, jeg gerne ville gå. Jeg har siden taget en uddannelse som markedsføringsøkonom. Der skal man i praktik i løbet af uddannelsen, så derfor skulle jeg finde et studiearbejde, hvor jeg også skulle have en praktik.

- Jeg flirtede med forskellige organisationer, men Mission Øst giver nogle flere friheder, fordi det er en relativt lille organisation. Der er mulighed for at prøve forskellige ting af og være med inde i de kreative processer. Jeg fik bl.a. lov til at køre kampagner på sociale medier, da jeg havde været studentermedhjælper i 14 dage!

Vil skabe bedre arbejdsflow for alle

Hvad er en rigtig god arbejdsdag for dig?

- Det er, når jeg lykkes med at identificere noget, jeg enten kan producere, gøre bedre eller omstrukturere, så der bliver et bedre arbejdsflow for os alle sammen.

Line Lauritzens stillingsbetegnelse er “Fundraising and Database Officer”, dvs. Indsamlings- og databasemedarbejder.

- Jeg sidder midt imellem databasen og fundraisingteamet. Så mit arbejde kan for eksempel være sådan noget med, hvordan vi kommunikerer med vores bidragsydere. Hvilket materiale skal vi sende ud til dem, og hvordan sender vi det ud? Hvordan skal det formuleres?

Telefon, mails og styring af database

Line Lauritzens opgaver handler meget om at skabe og holde kontakt til Mission Østs givere, fx ved at sende mails med tak til alle dem, der har givet små eller større beløb.

- Men det kan også være at tage telefonen og besvare de spørgsmål, som folk sidder med og have tiden til at snakke med de mennesker, som støtter os, forklarer hun.

Og så er der meget, der handler om at styre en database over faste givere, støtter og medlemmer.

- Jeg arbejder sammen med mine kollegaer for at gøre den bedre, mere effektiv og smartere, smiler hun.

Det kan virke meget teknisk. Hvordan holder du fokus på, at det rent faktisk handler om mennesker med behov ude i verden?

- Det er det, der er brændstoffet. Der er ikke noget af alle de her tekniske ting, som er sjove eller interessante, hvis det ikke handler om at være et bindeled imellem de mennesker, som støtter Mission Øst og de mennesker, Mission Øst støtter.

Hopper i vandpytter og brygger øl

Privat betegner Line Lauritzen sig som ”et stort familiemenneske”.

- Jeg er så heldig, at jeg kan bo sammen med min moster og onkel. Jeg bruger meget tid sammen med min familie, som for eksempel min storebror og niece. Min niece er fire, så vi hopper i vandpytter og tegner på sten og alt det, som fireårige synes er fedt.

Line er også indviet i ølbrygningens kunst, idet hendes mor og stedfar er hobbybryggere. De nyder alle at komme ud og opleve noget. Sammen deltager de i forskellige ølkonkurrencer.