Af Peter Drummond Smith 9. nov 2020 | Mission Øst

Leder: Børn er vores dyrebareste eje

Vi hjælper de mest udsatte familier, så forældre kan give deres børn en fremtid. For børnenes, for familiernes og for hele verdens skyld. Det skriver konstitueret generalsekretær Peter Drummond Smith i Mission Østs magasin som snart rammer danskernes postkasser.

Børn er vidunderlige. De kommer med liv og glæde, men også med skrig og skrål og søvnløse nætter. Vi glæder vi os over deres udvikling. Men bekymrer os også om deres fremtid.

Sådan må det være. For børnene er vores dyrebareste eje. Børnene er vores fremtid, ja hele klodens.

Desværre er det også børnene, det går mest ud over, når krig og katastrofe rammer et land. Børnene er forsvarsløse og fuldstændigt afhængige af beskyttelse. Når mor eller far bliver dræbt, lemlæstet eller traumatiseret, står de alene tilbage. Livet går i stå. Og tunge tanker får frit løb.

Under naturkatastrofer er børnene også mest udsatte. Igen er de afhængige af forældrenes beskyttelse. Og når fødevaremangel tager kvælertag på en nation, er børnene de første, der lider af underernæring og risikerer sultedøden.

Mission Øst yder hjælp til de mest udsatte familier i lande og områder præget af krig og katastrofe. I Libanon og Syrien uddeler vi fødevarepakker sammen med hygiejneartikler og rengøringsprodukter for at bremse Coronasmitte.

I Irak får børn og unge hjælp til at bearbejde traumer efter krig, indhente basale skolekundskaber og forberede sig på et almindeligt arbejde.

I Tadsjikistan får børn med handicap genoptræning, så de kan komme i skole sammen med andre børn.

I Nepal, Afghanistan, Myanmar og Nordkorea får familierne hjælp til at forebygge katastrofer, opdyrke jorden og opbevare næringsrig mad til deres børn.

I denne udgave af magasinet bringer vi børnene frem i rampelyset.

Det gør vi ved at sætte fokus på, hvordan vores arbejde for at fremme indfrielsen af FNs Verdensmål bidrager til trivsel, sundhed, velfærd og tryghed for børn i nogle af verdens mest krise-hærgede lande, hvor de er særligt udsatte.

Det gør vi, fordi forpligtelsen over for de mest udsatte er vores særkende som hjælpeorganisation. Vi gør det også, fordi et mærkbart løft af børns trivsel, sundhed, velfærd og tryghed er selve lakmusprøven for, om de resultater, vi skaber, er bæredygtige: Det er dem, der er børn i dag, der tegner fremtiden i morgen.

Tak fordi du vil være med!

Peter Drummond Smith
Konstitueret generalsekretær