Jytte Bindzus støtte
Af Svend Løbner 1. jul 2022 | Mission Øst

Mission Øst medlem og fast støtte siden 1999

Jytte Bindzus har et blødt hjerte for mennesker. Det viser hendes arbejdsliv og generøsitet som aktiv pensionist. Hun yder faste bidrag til Mission Øst, som hun også betænker i sit testamente.

Jytte Bindzus på 92 år har ydet bidrag til Mission Øst i 23 år og betænker endda hjælpearbejdet i sit testamente. Det er slet ikke tilfældigt, fortæller hun, da vi besøger hende i hjemmet i Solrød.

”Jeg har altid arbejdet med mennesker og støttet velgørende organisationer. Men på den betingelse, at mine penge ikke bliver ædt op af administration!”

Det begyndte med et foredrag

Det er vigtigt at følge med i økonomien, når man nu er medlem og har støttet fast siden 1999.

”Jeg begyndte at støtte Mission Øst, fordi jeg synes godt om den måde, arbejdet bliver udført på; at mine penge ikke bliver ædt op af administration. Jeg hørte om jer første gang i 1996, da I oprettede suppekøkkener i Budapest. Dengang var jeg menighedsrådsformand i Karlslunde Kirke og inviterede Mission Øst til at holde et foredrag om hjælpearbejdet. Og så har jeg holdt ved lige siden,” fortæller hun.

Pengene skal gøre gavn

Jytte Bindzus følger levende med gennem Mission Østs magasiner og nyhedsbreve. Og det skærer hende i hjertet at se mennesker lide.

Når talen falder på Irak, udbryder hun: ”Det er forfærdeligt at tænke på, hvad de mennesker har været igennem i så mange år!” Men netop derfor er det godt at kunne bidrage: ”Jeg vil gerne hjælpe mennesker, men har måttet skære ned, så jeg i dag kun støtter tre organisationer. Jeg skal ikke gemme noget; jeg vil hellere bruge pengene. Jeg samler ikke til hobe; pengene skal gøre gavn.”

Jytte Bindzus har altid arbejdet med mennesker. Hun er oprindelig kontoruddannet og tog derefter en sygehjælperuddannelse.

”Jeg har altid haft et blødt hjerte. Ikke et blødt udseende, men et blødt hjerte!” slutter hun med et smil.

200
dkk

Donér