Af Svend Løbner 5. jun 2020 | Mission Øst

Hjælp fra Danmark bremser Corona og forebygger sult blandt verdens fattigste

Pressemeddelelse: Mission Øst rykker ud med Coronahjælp til 625.000 personer i seks lande. Men mangler stadig finansiering til 79 procent af hjælpen. “Vi må gøre noget nu; ellers har vi en katastrofe af uoverskuelige dimensioner, siger generalsekretær.

Mens Danmark lukker op, lukker verden sig omkring mennesker i verdens fattige og konfliktramte egne. Butikker og markeder lukker. Mennesker mister arbejde og indtægt. Mange frygter en krise værre end Corona: Sult.

FN vurderede allerede før Coronakrisen, at 113 millioner mennesker er truet af sultedøden og at 820 millioner står over for kronisk hungersnød. Formanden for FN’s generalforsamling Tijjani Muhammad-Bande har desuden udtalt, at svimlende 2 milliarder mennesker i dag ikke har ”regelmæssig adgang til sikker, nærende og tilstrækkelig mad”.

Derfor er Mission Øst og lokale samarbejdspartnere nu i fuld gang med at uddele hjælp fra dør til dør, fra telt til telt, og til landsby efter landsby i fjerne bjergegne med fly, lastbil og æseltransport.

Her får særligt udsatte familier både udstyr til beskyttelse mod Corona-smitten og fødevarer til at dække deres behov i en måned. I Libanon, Irak, Syrien, Tadsjikistan, Nepal og Afghanistan har 125.000 personer allerede modtaget hjælp i form af fødevarer og hygiejneartikler sammen med oplysning om COVID-19.

I Afghanistan har Mission Øst allieret sig med en radiostation og sender hver time oplysninger om beskyttelse mod Corona til 400.000 personer.

Men der er langt igen. Mission Øst har omfordelt midler, så man kunne rykke hurtigt ud med hjælp. Målet er at nå ikke færre end 625.000 personer. Derfor mangler man stadig 79 procent af budgettet for at få enderne til at mødes.

- Vi er nødt til at handle nu. Ellers står vi over for en sultkatastrofe af helt uoverskuelige dimensioner i kølvandet på Coronakrisen, siger Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner.

I et nyt magasin fra hjælpeorganisationen appellerer han til danskerne:

- Coronasmitten rammer forholdsvis færre, sultedøden kan risikere at ramme millioner. Tak til alle som står sammen om hjælpen, så vi kan nå at redde tusindvis af menneskeliv i tide.

Fakta: Så langt er hjælpen nået ud:

  • Information: 39.652 flyers om hvordan man beskytter sig mod COVID-19 er distribueret. 152.000 husstande omfattet af oplysende radioudsendelser – det er over 400.000 personer.
  • Mad: 15.719 personer har modtaget næringsholdig mad til en måned
  • Hygiejnekit: 11.152 hygiejneartikler med sæbe og klor er uddelt til udsatte familier
  • Værnemidler: 45 klinikker har modtaget masker, testudstyr, træning af personale, handsker og håndsprit

I den seneste udgave af Mission østs magasin kan læserne komme med ud til de afsidesliggende områder, hvor de allermest udsatte modtager livsnødvendig Coronahjælp.

Læs magasinet online her.

Nyheder fra Mission Øst

Ingen tilgængelige nyheder.