Af Betina Gollander-Jensen 31. mar 2021 | Mission Øst

Glædelig livsbekræftende Påske!

En påskehilsen fra generalsekretær Betina Gollander-Jensen:

Det spirer og gror omkring os. Frø og løg, som før lå i dvale under blade, mos og grene, er nu vågnet op til nyt liv. Buske og træer med nøgne grene skyder nye skud. Foråret er kommet og demonstrerer for vores øjne, at livet i al dets mangfoldige rigdom altid vil overvinde det døde, tørre, tilfrosne og forstenede.

I Påsken markerer vi Jesu død og opstandelse. Intet kunne holde ham tilbage i graven. Livet måtte bare vriste sig fri af dødens lænker.

Jeg har set dette princip udfolde sig gang på gang i det hjælpearbejde, jeg har engageret mig i gennem 25 år. Mennesker kan være fattige, nødlidende og endda truet på deres eksistens. Men de overlever, rejser sig for 117. gang og tager sig af deres børn og familier. Indefra kommer livskraften med voldsom styrke. Og overvinder alt, der fortæller dem, at de er døde og uden håb.

Hvor livsbekræftende! Det er Påske i praksis!

Jeg beundrer disse mennesker. Også når jeg efter tre måneder som generalsekretær for Mission Øst får rapporter om piger og kvinder i Nepal, der kæmper for at få lov til at gå i skole og fuldføre en uddannelse. Familier i Afghanistan, der bliver ved at dyrke deres marker, selv om de indimellem bliver jaget fra hus og hjem af sekteriske konflikter. Børn, der giver livet en chance igen på vores centre i Irak, Syrien og Libanon efter traumatiske krigsoplevelser. Ja, også familier i Armenien og Tadsjikistan, som ser det dyrebare i deres børn med handicap, så de bringer dem til sundhedscentre for genoptræning for, at de kan komme i skole. 

Det er de virkelige helte! Vi er blot med til at gøde jorden for det frø, der spirer i forvejen. Og vi er glade for at vise dem, at nogen på den anden side af kloden kerer sig om dem. Vi spiller alle en rolle i at gøre verden til et bedre sted, når vi lader livet vinde - både dig, der sender en tanke, en bøn eller måske et beløb til hjælpearbejdet.  

Tak for dig! Og glædelig livsbekræftende Påske!

Kærlig hilsen,

Betina Gollander-Jensen
Generalsekretær