Af Karen Bendix 24. sep 2019 | Mission Øst

FOREDRAG: Øjenvidneberetning fra Nordkorea

Kom til foredrag d. 28. september i Hellerup om den kritiske fødevare- og klimasituation i Nordkorea med generalsekretær Kim Hartzner fra hjælpeorganisationen Mission Øst, der netop er hjemvendt fra det lukkede land.


Kim Hartzner er netop hjemvendt fra sit besøg på Mission Østs kontor i hovedstaden Pyongyang, og en rundtur til Mission Østs projekter og fødevareuddeling i Nordkorea.

Han vil på foredraget fortælle om sine rejser i Nordkorea og om den forfærdelige situation, landet står i med fødevaremangel, katastrofale konsekvenser af klimaforandringer i deres landbrug og i det hele taget om det lukkede land. Kim Hartzner kommer også ind på, hvordan Mission Øst som hjælpeorganisation, kan støtte befolkningen bedst muligt i den ulykkelige situation.


Foredraget er på lørdag den 28. september, kl. 13 på Mission Øst, Sankt Lukas Vej 13 i Hellerup.

Kontor i Nordkorea

Hjælpeorganisationen Mission Øst har som eneste danske hjælpeorganisation netop oprettet eget kontor i Pyongyang i Nordkorea, med fokus på særligt landbrug, vand og mad, da 11 millioner nordkoreanere er underernærede efter utallige naturkatastrofer.

“Overalt så jeg afsvedne majsmarker, så stort set intet var intakt. Det var fuldstændig gult og sort og ødelagt det meste af det,” fortæller Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner om følgerne af tyfoner og tørke.

Kritisk fødevaresituation

Fødevaresituationen er kritisk efter en rigtig dårlige høst i 2018. Og fra januar til juli 2019 har myndighederne derfor skåret madrationerne ned til det halve. Det betyder 100 gram ris om dagen til børnehavebørn. Og kun 60 gram til babyerne i vuggestuerne.

“Børnene lider under diarre, lungebetændelse og forkølelse, som skyldes utilstrækkelig ernæring grundet for ensidig kost og mangel på protein,” fortæller Kim Hartzner, der også er uddannet læge.

Kom med til foredrag med Kim Hartzner om Nordkorea

  • Dato: Lørdag den 28. september 
  • Tid: kl. 13 
  • Sted: Mission Øst, Sankt Lukas Vej 13, 2900 Hellerup
  • Pris: Gratis – Kræver tilmelding på tlf. 39602058