Af Ulla Saunte 20. mar 2020 | Mission Øst

Det at give er en værdi i sig selv

Mission Østs arbejde for nogle af verdens mest udsatte mennesker ville ikke være muligt uden vores trofaste støtter. En af dem er Rebekka Svinth fra Brabrand. Vi har sat Rebekka stævne for at blive klogere på, hvorfor hun har støttet Mission Øst i 20 år og fortsat gør det.

Rebekka fremhæver som det første en af de værdier, hun har med sig helt fra barnsben:

”Jeg er vokset op med, at det at give er en værdi i sig selv,” siger Rebekka.

For mange kan det måske lyde kontraintuitivt, at det at give kan rumme sin egen belønning, men sådan har Rebekka og hendes familie altid set på det, og støtten til Mission Øst er på en måde gået i arv. Således har både Rebekkas forældre og hendes svigerforældre altid støttet Mission Øst så langt Rebekka husker.

I vækker tillid

Når Rebekka vælger at give til lige netop Mission Øst, hænger det sammen med flere ting, understreger Rebekka:

”I vækker tillid! Når jeg vælger at støtte jer, har jeg tillid til, at pengene går det rigtige sted hen,” siger hun.

Rebekka fortæller samtidig, at det er afgørende for hendes støtte til Mission Øst, at vi ikke bare slukker ildebrande med akut nødhjælp, men har fokus på udvikling i et langsigtet perspektiv:

”I fortsætter, når katastrofen er slut. I tager det lange seje træk. Ved de store indsamlingsshows bliver der kun samlet ind til at hjælpe, når katastrofen rammer - men I bliver,” pointerer Rebekka.

Arbejder, hvor ingen andre er

I den sammenhæng handler det for Rebekka især om de lande, hvor Mission Øst har projekter:

”I er der, hvor andre ikke når hen. Jeg kan godt lide jeres dristighed, for eksempel at I arbejder i Nordkorea, hvor ingen andre er – og fortsat hjælper der.”

I Nordkorea er Mission Øst den eneste danske hjælpeorganisation og tilstedeværelsen af internationale NGO’er er begrænset. For Rebekka er det dog afgørende, at Mission Øst prioriterer et tæt samarbejde med lokale såvel som internationale partnere i de programlande, hvor det er muligt, fortælle hun.

Donér