Af Svend Løbner 3. maj 2021 | Mission Øst

Derfor støtter jeg…

Det er så lidt, der skal til. Og det kan redde så meget. Det fortæller en pensionist *), der støtter Mission Østs hjælpearbejde, og nu midt i sine 70’ere har besluttet at donere halvdelen af sin arv til Mission Øst.

”I er så jordnære,” fortæller han, da vi ringer ham op. ”Jeg opdagede, at I oplærer kvinder i Iraks bjerge til at være biavlere, og hjælper dem i gang. Det var en øjenåbner for mig, at man hjælper på stedet sammen med de lokale, som det nu er muligt på det tidspunkt. Det er såre enkelt, men et eksempel på hjælp, der er meget effektiv.”

Vil bruge penge til at hjælpe andre

Den aktive pensionist ønsker at være anonym, når han nu betænker Mission Øst i sit testamente:

”Når jeg nu en gang skal væk, skal Mission Øst have halvdelen af, hvad der er tilbage,” erklærer han og

forklarer:

”Jeg er aleneboende og har ingen arvinger. I kan da lige så godt få det, som jeg ikke skal bruge til noget. Hvad skal jeg bruge penge til, når jeg er gammel og på retur? Jeg har de penge, jeg skal bruge, og så kan jeg lige så godt hjælpe andre mennesker med noget. Så enkelt er det.”

Så jordnær og så simpel

Han nævner betydningen af, at hjælpen fra Mission Øst “er så jordnær og så simpel”.

”Jeg læste også i jeres blad om oplysning til kvinder oppe i bjergene om, at de skal adskille afføring fra drikkevandet. Det havde de ikke tænkt over, og derfor blev de syge. Men det har de nu fået adskilt, og så kører det igen. Det er så lidt, der skal til. Og det kan redde så mange. Det er en fantastisk hjælp!” slutter han.

Mission Øst hjælper med alt papirarbejdet, uden at det koster noget. På den måde går alle pengene ubeskåret videre til at hjælpe fattige og udsatte børn, familier og samfund.

*) Mission Øst kender mandens identitet.