pandekage donation
Af Ulla Holm 24. sep 2019 | Mission Øst

925 pandekager til fordel for kriseramte børn

”Køb en pandekage og hjælp kriseramte børn”. Sådan lyder overskriften for den halvårlige indsamling til fordel for Mission Øst på Andreaskolen i Holbæk, hvor 146 liter dej bliver til 925 pandekager til fordel for kriseramte børn. 

Hvert år i marts og september bager og sælger Finn Højland og eleverne fra de mindre klassetrin på Andreaskolen i Holbæk 925 pandekager ud af 146 liter dej. Overskuddet fra pandekagesalget doneres direkte til Mission Øst. 

Pandekagesalg kan afhjælpe lidt af nøden

“Det er så opmuntrende, at vi får disse skønne oplevelser, at vi kan glæde mange med vores pandekager og ikke mindst, at vi kan være med til at afhjælpe lidt af nøden omkring os,” siger Finn Højland, tidligere pedel på Andreaskolen.

Nødhjælp i centrum i Mission Øst

”Når det netop er Mission Øst, der får gavn af overskuddet fra pandekagesalget, så er det fordi, det er nødhjælpen, der står i centrum. Mission Øst er en organisation, der er grundlagt på kristne værdier, men uden, at det er det kirkelige, der definerer arbejdet. Det er derfor, det har den brede opbakning blandt forældrene, som giver deres børn penge med til pandekagerne.”

Butikker og forretninger donerer ingredienser til pandekagedejen

Det er ikke kun forældrene, der bakker op om pandekage-eventet til fordel for Mission Øst: 
“Vi får ca. halvdelen af ingredienserne doneret fra lokale virksomheder og butikker. Forleden kom min kone Mona hjem og havde lige fået tilsagn fra Dagrofa A/S om donation af et hel års forbrug af helæg.”

Vi takker Finn og eleverne for pandekagesalget til fordel for kriseramte børn – og er sikre på at pandekagerne smagte himmelsk!

Af hjertet tak!