Af Svend Løbner 9. jun 2020 | Mission Øst

’Jeg har set Mission Øst hjælpe de mest sårbare’

Manuel Vigilius fulgte Mission Øst ved nødhjælpsuddeling i Armenien i 1994. ”Jeg er tryg ved den måde, Mission Øst arbejder på,” siger han.

"Jeg har et godt kendskab til Mission Østs aktiviteter og er tryg ved den måde, Mission Øst arbejder på. I arbejder professionelt med at identificere, hvordan I bedst når dem, der har mest brug for det. Sådan beskriver Manuel Vigilius Mission Østs hjælpearbejde, og derfor har han valgt at støtte fast. Manuel Vigilius er uddannet journalist og arbejder i dag som kommunikationschef i COWI. Han er gift med Rikke, som han har tre børn sammen med."

Hjælp til dem, der lider mest

Der er en helt særlig grund til at Manuel Vigilius begyndte at støtte Mission Øst: ”Tilbage i 1990’erne var jeg med Mission Øst på en tur til Sydarmenien som journalistpraktikant på Kristeligt Dagblad. Jeg dækkede Kim Hartzner og Mission Øst i færd med at uddele nødhjælp og fik et godt og dybt indtryk af, hvordan man sikrede at de, der havde allermest brug for det, fik hjælp.

Ikke i de forkerte lommer

Manuel Vigilius lagde især mærke til, at hjælpen fra Danmark og EU blev forvaltet forsvarligt: ”Pengene landede ikke i de forkerte lommer, men blev omsat til fødevarepakker til de allermest nødlidende,” fortæller han og pointerer: ”Jeg kan huske, at I gik meget langt for at de, der havde allermest brug for hjælpen, også fik den.

"Det var i årene efter at Mission Øst i 1992 havde sendt et helt felthospital fra Danmark til Armenien og etablerede hospitalet ”Denmark” i Sydarmenien."

Livets gave

Men hvad får ham til at tænke ud over sig selv for at hjælpe andre mennesker?

”Jeg kom ind i verden alene fordi nogle mennesker og i sidste ende Gud gav mig livets gave. Sådan en gavmildhed, som jeg har oplevet, kunne jeg godt tænke mig at have mere af. Jeg kan i hvert fald handle som om, jeg er gavmild i et eller andet omfang!”

Giverglæden varer ved

”Jeg synes også, at jeg er privilegeret over at leve i et land, hvor vi tjener så styrtende mange penge og ikke mangler noget som helst. Jeg har glæde af at købe en god flaske vin, gå ud og spise og have et sommerhus. Men den glæde går over. ”Glæden ved at give andre noget at spise eller en mærkbar forbedring i andres tilværelse, det er en glæde, der varer ved. Den glæde ligger dybere og bunder i, at gaven giver mening, idet den gør en positiv forskel for andre.”