Over 4.000 indsatte modtog hygiejnesæt og værnemidler

Indsatte er særligt udsatte for at blive smittet med Coronavirus. Derfor har Mission Østs partnerorganisation i Libanon også uddelt hygiejneudstyr og værnemidler i Libanons fængsler.

Tabitha Relief and Development har efter en grundig undersøgelse af behovene uddelt 4.127 hygiejnesæt til fængslede og indsatte. De Covid-19-tilpassede hygiejnesæt indeholdt sæbe, vaskepulver, tandpasta, tandbørste, håndklæde, blegemiddel, affaldspose og genanvendelig beskyttelsesmaske.

Udstyret blev uddelt i 11 fængsler rundt omkring i Libanons distrikter: Beirut, Mount Lebanon, Bekaa, Baalbek-Hermel samt Nord- og Sydlibanon. Efter modtagelsen har Tabitha modtaget rapporter om, at udstyret har formindsket risikoen for smittespredning, modvirket hudproblemer og forbedret hygiejnen generelt.

Inden uddelingen blev der foretaget en forundersøgelse blandt 220 indsatte, som viste de mest presserende behov. Alle masker blev produceret af sårbare kvinder under et Mission Øst-støttet træningsprogram i Tabithas medborgercenter i Batroun.

Af de 4.127 modtagere er 65 pct. mænd og 35 pct. kvinder fra følgende nationaliteter: 44 pct. er libanesere, 31 pct. syrere og 25 pct. fra lande som Etiopien, Egypten og Palæstina. Halvdelen er flygtet fra den syriske borgerkrig, og 80 pct. har en familie at forsørge.

En evaluering af uddelingen viser, at langt de fleste af modtagerne (89 pct.) var tilfredse med udstyret.

Modelfoto: Pixabay