Mission Øst giver håb til sårbare familier i Libanon

Coronapandemien fortsætter, og fødevarepriserne stiger til det firedoblede. Lige her og nu hjælper Mission Østs samarbejdspartner Tabitha de mest sårbare familier i fattige kvarterer og bjergområder.

COVID-19-pandemien er én ting, den økonomiske krise en anden. Den libanesiske møntfod Lire mister værdi dag for dag, og fødevarepriserne er firedoblet. Så selv om samfundet er ved at åbne efter tre måneders nedlukning, er befolkningen – især flygtninge og personer med handicap – i dyb nød.

Derfor satser Mission Østs samarbejdspartner Tabitha på at nå ud de mest sårbare familier med fødevarehjælp og hygiejneartikler. Blot den seneste uge har 773 familier modtaget hjælpepakkerne.

”Vi er netop blevet færdige med at uddele fødevarepakker og hygiejneartikler i områderne omkring Batroun og Mount Lebanon,” fortæller socialarbejder Rita Rizk fra Tabitha Relief and Development.

Hvor ingen andre hjælper

”Vi går ud med hjælpen i helt nye kvarterer og helt ud i landområderne og bjerglandsbyer, hvor ingen andre organisationer hjælper. Befolkningen får heller ikke hjælp fra det offentlige i de fattige landkommuner,” fortæller hun.

I landsbyerne Chnata, Hadtoun, Asia og Helta havde borgmesteren og sognepræsten udvalgt de mest sårbare familier, familier med enker, enlige forsørgere og personer med handicap.

”Familierne blev meget overraskede, da vi besøgte dem. De er meget taknemmelige og siger, at hjælpen kom lige i rette tid. Folk er virkelig desperate for at dække de daglige behov,” fortæller Rita Rizk.

Familier bliver mere sårbare

Under de tre måneders nedlukning mistede folk arbejde og indtægt, mens priserne steg til det firedobbelte.

”Den libanesiske Lire taber i værdi hver eneste dag. I går steg priserne igen på mel og brød. Så familiernes sårbarhed øges, og især flygtningene risikerer at blive sat ud af deres boliger. Folk ringer ind og beder om hjælp til de mest basale fornødenheder; oftest spørger de om kontanthjælp,” fortæller Rita Rizk.

”Vi samarbejder med andre hjælpeorganisationer under FN, men behovene er meget større end vores ressourcer. Og sulten truer,” slutter hun.

Det er i denne nærmest håbløse situation Mission Øst og Tabitha Relief and Development står sammen med befolkningen og giver de mest udsatte et glimt af håb.

Se her, hvordan du kan støtte.