Med støtte kan Rima nu tage sig af sin familie

Rima er ene om at forsørge sine børn, hvor den ene er alvorligt syg. Selv døjer den libanesiske mor med et handicap og har netop mistet sit arbejde. Men hun holder ud og får nu støtte fra Mission Øst.

En ulykke kommer sjældent alene. Det må siges at være tilfældet med 54-årige Rima fra Libanon.

Rima er enlig mor til tre børn og bor i et fattigt landområde uden for byen Aley i de libanesiske bjerge. Hun er skilt fra en mand, som mishandlede hende og børnene. Selv døjer hun med et fysisk handicap, og hendes yngste barn, en dreng på 11 år, lider af epilepsi og har psykiske udfordringer.

Får hjælp til krop og sind

Det er en meget stor byrde for et menneske at bære alene. Derfor modtager hun hjælp på et medborgercenter i Aley, som er støttet af Mission Øst. Her får hun og børnene både mad, medicin og psykisk førstehjælp.

Familien modtager nu hjælpepakker med fødevarer og hygiejneudstyr, og sønnen får penge til medicin, der kan dæmpe hans epilepsiske anfald. Centret yder også psykosocial støtte og henviser til psykolog, når det er nødvendigt.

En stærk og omsorgsfuld mor

- Rima er en omsorgsfuld mor. Hun tager sig af sine børn, før hun tænker på sine egne behov, lyder vurderingen fra centrets personale. – Rima er hårdtarbejdende. Hun har bevaret en styrke til at opdrage sine tre børn trods alt det, hun har været igennem af undertrykkelse og mishandling.

Rima er blot en af de mange hundrede udsatte familier, der modtager hjælp og støtte fra de tre centre i Libanon, som drives af Mission Østs lokale samarbejdspartner Tabitha.

Tre centre hjælper sårbare familier

Centrene hjælper især syriske flygtninge og fattige libanesere med at overleve midt i en økonomisk krise, hvor pengene har mistet 80 procent af deres værdi.

Nødlidende kan komme til centrene og socialarbejdere opsøger også de mest sårbare ude i hjemmene. De tre centre ligger i byerne Aley og Batroun og i bydelen Achrafieh i det eksplosionsramte Beirut.

Se, hvordan du kan hjælpe udsatte familier på fode i Libanon.