Missio East Syria

Mission Øst etablerer kontor i Syrien

De senere år har vist os, at der er brug for Mission Østs tilstedeværelse i Syrien, da konflikten er meget kompleks. Vi glæder os derfor over, at Mission Øst inden længe kan åbne kontor i Syrien, fortæller generalsekretær, Betina Gollander-Jensen.

Mission Øst har siden 2019 hjulpet syriske flygtninge og internt fordrevne med at genopbygge sig selv og deres land.

I Syrien står 12 millioner mennesker over for akut fødevareusikkerhed og 6,8 millioner mennesker er internt fordrevne (WFP Syrien 2022). Situationen forværres af tørke og akut vandmangel, samt forværret klima og miljøkriser.

Krigen i Syrien har haft store menneskelige omkostninger. Kaos, tab og usikkerhed præger hverdagen. Især for de syriske flygtninge og internt fordrevne, der ikke har noget hjem eller mangler hvad der skal til for at genopbygge det, de havde før krigen. 

 

Landekontor i Syrien

Mission Øst er nu registreret i Syrien. Det betyder, at vi kan etablere et landekontor og få adgang til særligt hårdt ramte områder i landet.

Khaled Hboubati, formand for SARC (Syrien Arab Red Crescent), og Betina Gollander-Jensen, generalsekretær for Mission Øst, har netop underskrevet et aftalememorandum om i samarbejde at nå ud til de mest sårbare mennesker i Syrien.

Partnerskabet blev formaliseret i sidste uge i Damaskus, hvor Betina Gollander-Jensen også mødtes med Khaled Erksoussi, vicegeneralsekretær for SARC.

 

Hvor arbejder Mission Øst i dag

Mission Østs hjælp til syriske flygtninge og internt fordrevne fordeler sig på tre lokaliteter i regionen og har både et humanitært og et udviklingsmæssigt sigte. I Homs i Syrien støtter vi internt fordrevne og tidligere internet fordrevne, der er vendt tilbage for at genskabe det hjem, de blev tvunget til at forlade da krigen i Syrien eskalerede. I Aley og Batroun i Libanon støtter vi syriske flygtninge og de lokale samfund, der modtager syriske flygtninge. 

Donér