Danida støtter sårbare familier gennem Mission Øst

PRESSEMEDDELELSE: Danida har bevilget over 11 millioner kroner til Mission Østs hjælpearbejde i Syrien og Libanon.

Mission Øst har modtaget en bevilling fra Det Danske Udenrigsministerium (Danida) på 11,2 millioner kroner til akut nødhjælp, juridisk bistand og hjælp til at familier i Syrien og Libanon kan brødføde sig selv.

Hjælpen vil nå ud til omkring 12.000 sårbare mennesker i og omkring Homs og Aleppo i Syrien og i byerne Beirut, Batroun og Aley i Libanon.

-  Jeg er meget glad for, at vi nu kan fortsætte det store arbejde, vi udfører sammen med vores partnere i de to lande for at hjælpe disse mennesker, som har været så grueligt meget igennem. Jeg er også meget taknemmelig for Danidas fortsatte støtte til vores aktiviteter, fortæller konstitueret generalsekretær Peter Drummond Smith.

Langt størstedelen af pengene vil blive brugt på at støtte den kriseramte befolkning i byer og landdistrikter, så de kan komme tilbage i arbejde og tjene et levebrød, så de kan forsørge deres familier.

Den juriske bistand vil især gå til at børnene og deres forældre får deres papirer i orden, såsom fødselsregistreringer, forældremyndighed og skoledokumentation, så børnene kan fortsætte skolegangen ved tilbagevenden efter flugt.

Der ydes også nødhjælp til at hjælpe nødstedte familier med mad og grundlæggende hygiejneartikler.

Lige nu er Mission Øst er i fuld gang med at uddele hygiejne- og rengøringsartikler for at bremse Coronasmitte i begge lande. Hjælpen uddeles sammen med fødevarepakker med mad, der rækker til en måned. Med støtten fra Danida, vil Mission Øst kunne hjælpe de sårbare befolkningen endnu et skridt på vejen mod selvforsørgelse.