Af Svend Løbner 27. jul 2023 | Mission Øst

Jeg har støttet Mission Øst siden barnsben

- Mission Øst hjælper de marginaliserede og tager det lange, seje træk sammen med de lokale. Derfor støtter jeg Mission Øst, fortæller journalist Katrine Vigilius.

For Katrine Vigilius er penge noget, der gerne må gavne andre. Helt siden barndommen har hun lært at give nogle af sine lommepenge til velgørende formål. En af modtagerne er Mission Øst, som den 28-årige journalist har støttet fast siden gymnasietiden.

Et værdigt menneskesyn

Katrine Vigilius var erhvervsjournalist på Børsen indtil for nylig, hvor hun sagde op for at være hjemmegående med sin søn. Hvad får hende til at sende penge til en organisation som Mission Øst?

- Det springer frem, at Mission Øst har et værdigt menneskesyn. I yder hjælp til de mest udsatte. Og så samarbejder I med lokale organisationer. Det er ikke ”faldskærmshjælp”, hvor man kommer ind og forsvinder ud igen. Hjælpen er lokalt forankret, fortæller hun.

Hjælper de marginaliserede

Og så har hun lagt mærke til noget særligt, Mission Øst kan:

- Jeg kan godt lide, at I hjælper mennesker, der er marginaliseret. Enten det er kvinder, der lever under dårlige vilkår, eller personer med handicap, der bliver gemt væk. Det er så stærkt, at de får hjælp.

Hun tilføjer:

- Jeg værdsætter også, at Mission Øst hjælper dem, der er gledet ud af mediernes søgelys og kan blive glemt af offentligheden, for eksempel yazidierne.

’Tænk, hvis det var mig!’

Katrine Vigilius er klar over, at nødhjælp ikke løser alle verdens problemer. Her må politikere føre an og økonomer vise vej til mere bæredygtige strukturer.

- Men imens det sker, må vi altså hjælpe de hjælpeløse; alle dem, der er ofre for krig, konflikt og katastrofe. Vi kan jo bare overveje: Tænk, hvis det var mig!

Hun slutter med en faglig kommentar:

- Jeg kan også godt lide den måde, I kommunikerer på. Det er helt nede på jorden og fremstår troværdigt. I tager det lange seje træk!