4. sep 2015 |

Støt fordrevne familier, før de tvinges på livsfarlig flugt

Flygtninge og fordrevne fortjener al mulig hjælp, hvor de er. De er flygtet fra krig og vil vende hjem, så snart de kan. Mission Øst sætter bl.a. ind med psykosocial støtte.

Verden er vidne til den største flygtningekatastrofe siden Anden Verdenskrig. Hundredtusindvis af mennesker begiver sig ud på en livsfarlig flugt, hvor mange risikerer at drukne i Middelhavet eller dø på anden måde under rejsen.

Mission Øst ønsker at hjælpe disse mennesker, før de tvinges ud på en dødbringende flugt.

- Vi hjælper de forfulgte og fordrevne i nærområderne – ikke for at holde dem væk fra Europa og Danmark, men for at hjælpe nødlidende, hvor vi møder dem. Og vi møder dem i hobetal på den anden side af Middelhavet, fortæller generalsekretær Kim Hartzner fra Mission Øst.

Hjælpeorganisationen har hjulpet flere end 35.000 fordrevne i Nordirak med bl.a. mad, tøj og husly. Men de lever med ubærlige traumer. De, der kan vende hjem til befriede områder, møder plyndrede huse, og mange må begrave deres myrdede slægtninge.

Mission Øst hjælper disse mennesker med at bearbejde deres chok og genoptage en almindelig hverdag.

- Vi har oprettet tre centre i Nordirak, hvor kvinder kan tale om deres oplevelser i trygge rammer, og børn kan lege og gå i skole. På den måde bliver de i stand til at genopbygge deres samfund og skabe sig selv en fremtid, fortæller Kim Hartzner og pointerer, at fordrevne fortjener al den hjælp, de kan få.

- Vi hjælper dem ikke for at holde dem væk fra os, men for at hjælpe dem lige dér, hvor de er, og hvor deres behov er allerstørst. Vi hjælper dem også til at vende hjem og genopbygge deres land. Hvorfor ikke hjælpe dem nu, hvor de har allermest brug for det? spørger Kim Hartzner.

Mission Øst har erfaring med genopbygning af lokalsamfund efter krig og naturkatastrofer i bl.a. Afghanistan og Nepal. Den danske hjælpeorganisation genopbyggede huse i Irak efter de allieredes invasion i 2003.

Pressekontakt: Svend Løbner, mobil 28 707 703, e-mail: svend.lobner@missioneast.org
Mission Øst,
Skt. Lukas vej 13, 2900 Hellerup, Denmark, www.missioneast.org

Donér