22. aug 2014 |

Pressemeddelelse: Mission Øst rykker ind i Irak med nødhjælp

Nordirak er i øjeblikket en af verdens farligste krigszoner. Flere end en halv million mennesker er fordrevet og har brug for øjeblikkelig hjælp.

Nødhjælpsspecialister fra Mission Øst rejser i dag til Irak for at sætte nødhjælpsarbejdet i gang hurtigst muligt.

I dag fredag d. 22. august ankommer læge og generalsekretær i Mission Øst Kim Hartzner til det nordlige Irak med et team fra Mission Øst. Mission Øst har indledt sit hjælpearbejde i området med støtte til de mange tusinde fordrevne, der i øjeblikket bliver hjulpet af den syriske kirke i Irak.

Kristne, yazidier og andre religiøse mindretal er drevet på flugt af de militante islamister fra IS, som lige nu udøver en hidtil uset brutalitet med massakrer på de religiøse mindretal. De er flygtet fra deres byer i det nordlige Irak; steder, der har været deres hjem i over tusind år. Mange er flygtet til byerne Erbil og Dohuk i den kurdiske del af Irak, hvor kirker dér hjælper med bespisning af de fordrevne og forsøger at give så mange som muligt husly. Der er dog slet ikke plads til de mange tusinde, så de fleste familier må overnatte i det fri.

”Situationen i det nordlige Irak er stærkt kritisk for de mange hundredetusinde fordrevne, og der er brug for massiv støtte til dem lige nu, hvor de har måttet flygte over stok og sten og må overnatte i det fri med de få ejendele, de har været i stand til at tage med sig. Mission Øst har over 20 års erfaring med nødhjælpsarbejde, blandt andet fra borgerkrigshærgede lande, derfor genoptager vi nu vores arbejde i det nordlige Irak,” udtaler Kim Hartzner.

Nødhjælp er grundlaget for varig forandring

I første omgang skal Kim Hartzner og hans team sikre, at hjælpen når ud til dem, som har det største behov. Herefter udsendes egne specialister, som i samarbejde med lokale partnere vil distribuere fødevarehjælp, sørge for rent vand og sanitet samt genhusning af de fordrevne. 

For yderligere information kontakt vicegeneralsekretær Peter Sigetty Bøje på telefon 20 20 77 27 eller
e-mail peter.boje@missioneast.org

Fotokredit: CAPNI (Christian Aid Program)

 

Donér