6. apr 2017 |

Politisk ordfører: Mission Øst hjælper nødlidende med værdighed

Det gjorde stærkt indtryk på Christina Egelund at møde fordrevne irakere og opleve Mission Østs professionelle og værdige måde at uddele nødhjælp på.

Det er sundt for politikere at komme ud i virkeligheden og møde mennesker, som har mistet alt og er fuldstændig afhængige af humanitær hjælp fra bl.a. Danmark.

Sådan reflekterer MF Christina Egelund (LA) efter at have været med ved Mission Østs nødhjælpsuddelinger i Nordirak i marts.

– Jeg har sagt til flere af mine kolleger, at det er sundt at komme ud og opleve virkeligheden, hvor det er et spørgsmål om liv og død for mennesker, siger hun.

En god portion værdighed

– Hjælpen gør en fuldstændig konkret og afgørende forskel for de her menneskers fremtid. Og afgør, om de overhovedet har en fremtid, fortæller Christina Egelund. Hun lagde især mærke til, hvordan Mission Østs medarbejdere optrådte over for de nødstedte:

– Det er meget værdigt. Det er jo sårbare mennesker, man står med, mennesker i sårbare situationer. I mødet med mennesker, der er så skrøbelige, er det vigtigt, at man går til det med en stor portion værdighed. Og det synes jeg, at Mission Øst gør.

Styr på sikkerheden

– Den anden ting er, at de er ekstremt professionelle. De opererer under virkelig vanskelige forhold sikkerhedsmæssigt. Men det er mit indtryk, at de har fuldstændig styr på, hvordan de opererer under disse forhold. Og de er dygtige til at skaffe sig adgang til de mest skrøbelige. De har det rigtige fokus og ved, hvor de mest skrøbelige er.

– Det tænkte jeg ikke meget over, før jeg rejste derned, men det synes jeg var helt åbenlyst: Værdighed er en meget stor værdi i det arbejde, som Kim Hartzner og hans gode medarbejdere udfører, siger Christina Egelund.

Mission Østs magasin bringer hele interviewet med folketingspolitikeren til sommer.

 

Donér