Pandekagesalg bliver til nødhjælp i Irak
14. apr 2016 |

Pandekagesalg bliver til nødhjælp i Irak

Ægteparret Finn og Mona Højland solgte i februar pandekager for over 18.500 kroner til eleverne på Andreasskolen i Holbæk. Pengene er gået til nødhjælp til fordrevne familier på Sinjarbjerget i Irak.

En stor kø af elever venter utålmodigt på at købe én af de nybagte pandekager, som pedel Finn Højland rutineret vender på panden på den opsatte pandekagebod på Andreasskolen i Holbæk. Det er ikke første gang, at han sammen med sin kone Mona sælger pandekager for at støtte et velgørende formål. Det har de gjort med jævne mellemrum de sidste seks år, og som altid er det et stort tilløbsstykke. Pengene går denne gang til Mission Østs nødhjælpsarbejde blandt fordrevne i Irak.

Velgørenhed på kristne værdier

Om pandekagesalget siger Finn: “Det ligger dybt i vores kristne holdning at byde ind med det, vi nu engang har kræfter og evner til.” Finn er pedel på Andreasskolen, og Mona arbejder som servicemedarbejder. Andreasskolen er en kristen friskole, og det er vigtigt for ægteparret at støtte velgørenhed, der baserer sig på de kristne værdier.

Bliver ikke sidste gang

Samtidig betyder det meget, at Mission Øst også er anerkendt uden for kristne kredse. “Selv om vi er en kristen friskole, har vi mange forældre, der ikke er kirkeligt aktive. Det er vigtigt for os at støtte et projekt, som alle forældre kan støtte op om. Og her er Mission Øst et godt valg. Det bliver i hvert fald ikke sidste gang, at vi vælger at støtte Mission Østs arbejde,” siger Finn med eftertryk.