Af Karen Sophie Krag 9. feb 2023 |

Ny udstilling dokumenterer smerte og håb

I slutningen af januar blev udstillingen Breaking The Silence, der er skabt af yazidi-kvinder som led i bearbejdningen af deres traumer, stjålet fra Farum Kulturhus. Torsdag den 9. februar kom en ny udstilling på plads.

Samtlige af udstillingens 17 malerier blev fundet i skraldespande nær kulturhuset – alle total beskadiget. Mission Øst fik hurtigt en ny udstilling på plads med 12 malerier, så yazidikvindernes historie igen kan blive fortalt.  

Malerierne er blevet til som led i traumebehandling på Mission Østs medborgercenter i Sinjar. Her får kvinderne hjælp til at komme sig efter overgreb under fangenskab hos terrorbevægelsen Islamisk Stat. Ved at tegne og male får de sat begreb på uhyrligheder, der trodser enhver beskrivelse.

Mission Øst besluttede at genoptage udstillingen med 12 nye malerier fra yazidikvinderne i Irak.

Malerierne viser kvindernes rejse. Fra årene, hvor de blev udsat for overgreb, til de år, hvor de forsøger at komme sig. Nogle af malerierne viser, at livet bliver lysere igen, men det afspejles også, at det ikke bare er blevet godt. Kvinderne er stadig plaget af traumer, og nogle af dem er blevet udstødt af lokalsamfundet, fortæller Betina Gollander-Jensen, Mission Østs generalsekretær.

De nye yazidimalerier kan opleves på Farum Kulturhus fra torsdag den 9. februar. 

dkk

Donér