11. aug 2017 |

Ny leder for Mission Østs Irak-program

Anders Andersen er ny programleder for Mission Østs humanitære arbejde i Irak. Fra sit kontor i Mission Østs operationelle hovedkvarter i Bruxelles står han for rapportering til store donorer som Danida, EU og FN, mens han samtidig tilser Mission Østs store nødhjælps- og udviklingsprogram i Irak.

I det krigshærgede land er over 80 medarbejdere i fuld sving med at uddele nødhjælp til fordrevne familier fra bl.a. Mosul. Andre steder hjælper de hjemvendte familier til at genopbygge deres huse og virksomheder. Sammen med en hær af frivillige driver medarbejderne desuden seks børnecentre, hvor børn og unge får hjælp til at komme sig over krigens traumer og lære basale skolefag og få faglige færdigheder.

Anders Andersen er uddannet i europæisk politik og international udvikling med en kandidat fra Roskilde Universitet. Han har erfaring med hjælpearbejde fra engagement i Dansk Flygtningehjælp, Danmark mod Landminer, Danish Demining Group og ICBL (International Campaign to Ban Landmines). I Mission Øst er han især optaget af at udvikle den voksende hjælpeorganisation organisk, pleje de gode relationer til donorerne, og ikke mindst sikre, at hjælpen når frem til de mest sårbare og nødlidende befolkningsgrupper i Irak.

Anders Andersen har base i København, hvor hans kæreste også har bred erfaring i udviklingsarbejde. I sin sparsomme fritid nyder han at tage en tur i sin sejlbåd ved Svanemøllen ikke langt fra Mission Østs danske hovedkontor i Hellerup.

Donér