Ahmad og de ni børn, han forsørger, foran deres hus, som nu er i bedre stand, takket være dansk støtte. Foto: Philip Hartzner
4. dec 2018 |

Kontante bidrag til Mosuls genopbygning

Familiefar fik penge fra Mission Øst til at reparere sit ødelagte hus i Vestmosul. Pengene rakte også til, at hans kone kunne blive opereret.

Det er utroligt, hvad små midler kan udrette i den sønderbombede irakiske storby Mosul. For 2.600 kroner har 36-årige Ahmad Abbas repareret sit hus og endda haft et lille overskud til at betale for lægehjælp.

Har ansvar for to familier

Ahmad skal forsørge kone og syv børn, men har en indtægt på kun 100 kroner om måneden. Så da Ahmads bror en dag blev skudt af IS’ snigskytter, faldt Ahmads verden fuldstændig sammen. ”Min bror var min bedste ven, og jeg begravede ham med mine egne hænder. I dag har jeg ansvar for også at forsørge hans kone og børn,” fortæller Ahmad. 

Har udbedret skaderne

Derfor faldt Mission Østs kontante hjælp på et tørt sted. Generalsekretær Kim Hartzner besøgte ham den 5. november og så, at han blandt andet havde udbedret skudhuller i væggene. Han græd, mens han fortalte om sin nød og elendighed, men han var også fuld af glæde over, at han havde været i stand til at kunne bruge de 2.600 kroner til at reparere de huller og udbedre skaderne de steder, der var blevet bombet.

Taknemmelig for hjælpen

”Hjælpen er et kærkomment rygstød til Ahmad og hans store familie – 15 personer i alt. Han var også meget taknemmelig for at have kunnet betale for sin kones operation i forbindelse med fødslen af et dødfødt barn,” fortæller Kim Hartzner.
Mission Øst hjælper familier i Mosul med penge til at reparere og genopbygge deres huse og forretninger. Kim Hartzner besøgte også en familie, der havde genopbygget en sønderbombet mur og malet alle værelser i huset. Og en mor og datter, der havde brugt pengene til et køkken med ovn og til at installere elektricitet i huset.
 

Nyheder fra Irak

Ingen tilgængelige nyheder.