3. jul 2017 |

Hjælpen gør gavn

En pakke med nødhjælp kan gøre en stor forskel for en irakisk familie.

3. juli 2017

Najib, en irakisk familiefar og landmand, vendte tidligere i år tilbage til sit hjem i den kristne landsby Telasquf nær Mosul efter at have været fordrevet derfra i to og et halvt år. Da han mødte Mission Østs generalsekretær, Kim Hartzner, takkede han for den hjælp, som han og landsbyen havde modtaget kort tid forinden.

”Jeg vil sige mange tak for alle de ting, I deler ud. Vi sætter pris på det, og ønsker, at mange flere mennesker får hjælp,” siger Najib, der er far til ni børn og flygtede med hele sin store familie, da Islamisk Stat indtog Telasquf i august 2014.

Najib er en af de over 65.000 irakere i Mosul-området, som Mission Øst har hjulpet siden slutningen af 2016. Indbyggerne i hans landsby modtog sent på vinteren varmeapparater, petroleum, køkkengrej, hygiejneartikler, tæpper og madrasser. Hjælpen gjorde en stor forskel for dem, for som Najib udtrykker det, så havde de ingenting, da de kom hjem. Nu håber de på, at fremtiden bliver bedre.

”Vi vil blive her i landsbyen,” siger Najib. ”Vore forfædre levede af landbrug, og vi vil fortsætte med at dyrke jorden. Jeg håber, at også mine børn vil fortsætte i landbruget.”

Denne artikel stammer fra Mission Øst-magasinet nr. 3 2017. Læs hele magasinet her. 

Donér