18. maj 2016 |

FN beder Mission Øst om at stå for uddeling af mad i Irak

FN har ikke mad nok på lager til at hjælpe nytilkomne flygtninge i Kirkuk i Irak. Mission Øst træder til og deler mad ud til 5000 mennesker på fredag.

Mission Øst træder til med kort varsel for at skaffe mad til omkring 5.000 fordrevne sunni-muslimer i en lejr i byen Kirkuk i det centrale Irak. De fleste kommer fra områder, der er domineret af Islamisk Stat.

Normalt tager FN sig af fødevareforsyningen i Nazrawa-lejren, men da organisationen har underskud af fødevarer de næste to uger, har de bedt andre organisationer om at træde til med det samme.

Mission Øst arbejder allerede i flygtningelejren og kan derfor hurtigt hjælpe de tusindvis af fordrevne.

Lige nu gøres de nødvendige indkøb og på fredag bliver maden delt ud til 800 familier. De modtager hver en pakke med tilstrækkelig fødevareforsyning for en familie i to uger. Pakkerne indeholder bl.a. ris, hvedemel, linser, olie, tomatpuré, sukker, salt og te.

Hver dag kommer nye flygtninge og fordrevne til lejren. Nogle flygter, fordi de vil væk fra IS-kontrollerede områder, andre blot fordi de vil bringe deres familier i sikkerhed væk fra krigszonen.

- FN har bedt os træde til med nødhjælp til denne udsatte befolkningsgruppe, der har oplevet de værste overgreb, man kan forestille sig. De har set myrderier, voldtægter og bortførelser i hobetal. Det er fantastisk og utroligt modigt, at de har kunnet flygte fra IS. Nu skal de have hjælp med det samme. Vores mål er altid at hjælpe de mest udsatte, uanset deres etniske eller religiøse baggrund, siger Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner.

 

Kontakt:

Pressekoordinator Svend Løbner, mobil 28 707 703, E-mail: svend.lobner@missioneast.org

Donér