28. sep 2016 |

Befriede yezidi-kvinder: Vi blev misbrugt af IS

Yezidier er flygtet fra IS’ fangeskab og bekræfter de horrible beretninger, Mission Øst lytter til under nødhjælpsuddelinger i Irak.  

Over 1000 yezidi-kvinder og -børn får nu psykologhjælp i Tyskland efter fangenskab hos terrorbevægelsen Islamisk Stat. Deres historier ligner til forveksling de beretninger, Kim Hartzner fra Mission Øst har lyttet til under uddeling af nødhjælp til yezidier på Sinjar-bjerget.

Lignende historier fremgår af FN-rapporter, der kalder IS’ fremfærd for folkemord.

Kristeligt Dagblad bringer i øjeblikket flere artikler om yezidierne i Tyskland. Artiklerne viser igen den enorme betydning, hjælpearbejdet blandt den fordrevne befolkningsgruppe har.  Mission Øst hjælper yezidierne i Nordirak med husly og hygiejne og driver desuden centre, hvor kvinder og børn kan bearbejde deres traumer.

Traumer og mareridt

Kristeligt Dagblad interviewer bl.a. den 24-årige Khalfa Mado, der var sexslave for en mand fra Islamisk Stat i over et år. Nu lever hun i Tyskland med traumer og mareridt

”Islamisk Stat tog min mand. Jeg ved ikke, hvad der siden er sket med ham,” forklarer kvinden, der var fange hos IS i et år og tre dage.

”Jeg og de øvrige kvinder beholdt livet, fordi IS skulle misbruge os. De sagde, at de havde ret til at voldtage mig. Der er ikke det, de ikke har gjort mod mig,” tilføjer hun.

Den 24-årige kvinde fortæller lavmælt, hvordan kvinderne blev solgt som sexslaver:

”Jo smukkere og yngre man er, desto dyrere er man også,” fortæller Khalfa Mado.

Voldtaget af flere mænd

Nogle af kvinderne blev givet væk som gaver. Nogle blev solgt til 6600 kroner stykket, andre fik numre, som så blev udtrukket ved et lotteri, og atter andre blev tvangsgift med IS-mænd ved gruppeceremonier, skriver Kristeligt Dagblad.

”Mange piger blev solgt utallige gange som sexslaver og derefter voldtaget. Flere mænd kom og forgreb sig på os, som de havde lyst,” fortæller Khalfa Mado, der til sidst lykkedes at flygte og komme til Europa.

Læs hele artiklen her.

Donér