Hjælp Myanmars desperate flygtninge | Mission East

Hjælp Myanmars desperate flygtningeSådan kan du hjælpe

MobilePay til 20 13 12 12
Skriv 'akut-lp'
(og dit fulde navn og cpr-nummer i beskedfeltet, hvis du ønsker fradrag.)

Netbank: Reg. Nr. 3170, Konto nr. 10243327 skriv 'akut-lp'
(og dit fulde navn og cpr-nummer i beskedfeltet, hvis du ønsker fradrag.)

SMS 'KLAR' til 1245
og støt med 150 kr. + alm. SMS-takst

Din donation går til Bangladesh gennem Mission Østs katastrofepulje.

 

Giv et bidrag

hjælp de mest udsatte

Hjælp rohingya-familier på flugt fra Myanmar

Siden slutningen af august 2017 er næsten 700.000 mennesker fra Myanmars forfulgte rohingya-mindretal flygtet over grænsen til Bangladesh. Mission Øst hjælper flygtningene med at undgå sygdomme i de overfyldte lejre.

Lal Bana er en ung mor på 20 år og tilhører Myanmars overvejende muslimske rohingya-mindretal. Da hendes hjemlandsby i landets Rakine-provins blev angrebet, og der blev sat ild til hendes hus, måtte den højgravide kvinde og hendes toårige datter flygte op i bjergene. Efter tre dages flugt fødte hun endnu en lille pige.

”Der var ingen til at hjælpe mig, ingen læge. Og jeg blev ved med at bløde,” fortæller Lal Bana, der først fik lægehjælp, da hun nåede frem til en flygtningelejr i Bangladesh.

Her bor hun nu sammen med sine to små døtre under en nødtørftig overdækning, der kun holdes oppe af et par pinde. Regnen siler ned og forvandler jorden til mudder. Hun og døtrene har desperat brug for hjælp for at overleve.

Sådan kan du hjælpe de sygdomstruede flygtninge

  • For 180 kr. kan du sende et sundhedsteam ud med livsvigtig hygiejnehjælp til 20 mennesker
  • For 450 kr. kan du hjælpe 50 mennesker med at undgå sygdomme og få behandling for diarré
  • For 900 kr. kan du sende et sundhedsteam ud med akut hjælp til 100 mennesker

Hygiejne redder liv

Siden slutningen af august 2017 er næsten 700.000 forfulgte rohingyaer flygtet fra Myanmar til Bangladesh, og behovet for nødhjælp er enormt. De mangler vand, mad og de mest basale hygiejneartikler for at modstå smitte og sygdom. Derfor samler Mission Øst penge ind for at hjælpe dem.

Pengene går til det livsvigtige arbejde, som vores partner Medical Teams International (MTI) udfører i de overfyldte flygtningelejre for at forebygge udbrud af epidemier. MTI uddanner sundhedsarbejdere blandt rohingyaerne, og de går fra telt til telt og uddeler bl.a. sæbe, mens de vejleder familier i hygiejne. Noget så simpelt som at vaske hænder kan betyde forskellen på liv og død i en lejr, hvis indbyggere er truet af kolera.

Mission Øst har også haft en nødhjælpskoordinator i Bangladesh for at være med til at koordinere hjælpeindsatsen for vores samarbejdspartnere - heriblandt MTI - i netværket Integral Alliance. Vores partnere er på plads i Bangladesh for at uddele vand og mad og skaffe presenninger, liggeunderlag, køkkenudstyr og hygiejneartikler til flygtninge, der har mistet alt.

Din støtte går til Mission Østs katastrofepulje. Midler fra puljen går i øjeblikket til hjælpearbejdet i Bangladesh.

- Vi bliver ved med at hjælpe. Det er vi nødt til. Der er intet alternativ. Vi vil ikke lade dem i stikken, siger Mission Østs generalsekretær Kim Hartzner, der her ses i fuld gang med at uddele brændstof til fordrevne irakere. Foto: Peter Eilertsen/Mission Øst

Varmeovne, komfurer og brændstof er livsvigtig hjælp til fordrevne, der har måttet udholde helt ufattelige lidelser.

Blæsten bider i kinderne, når den fejer hen over det irakiske ørkenlandskab og kiler sig ind i tynde og slidte flygtningetelte.

12-årige Rufaa kom ikke i skole i de tre år, da Islamisk Stat terroriserede Mosul. Det er børn som hende, der vil få glæde af Mission Østs nye børnecenter i Mosul. Foto: Mission Øst

Danmarks Indsamling på lørdag går blandt andet til, at Mission Øst kan oprette et center for børn i den irakiske by Mosul, hvor Islamisk Stat forhindrede piger som Rufaa i at gå i skole.

Mission Øst har hjulpet næsten 100.000 personer med at overleve i den krigshærgede by. Foto: Mission Øst.

Mission Øst hjælper stadig indbyggerne i den irakiske storby et år efter den første nødhjælpsuddeling. Nu gælder det genopbygning og selvforsørgelse.

December 2017

Leila sidder her med fire af sine døtre. De slap fri fra fangenskabet hos Islamisk Stat i 2016, mens tre af hendes børn stadig savnes. Foto: Michael Schmidt

Medlemmerne af en yezidi-familie i det nordlige Irak blev på brutal vis adskilt fra hinanden på grund af Islamisk Stats hærgen. Tre af børnene har familien ikke hørt fra i over to år. Enten er de stadig i fangenskab, eller også er de døde.

Af Kim Wiesener, leder for kommunikation, november 2017