Medarbejdere i Libanon i god behold

Tirsdag sprang en bombe i Beirut og dræbte over 100. Alle medarbejdere i Mission Øst’s samarbejdsorganisation er i god behold, men kontoret og private hjem har lidt skade.

Bombeeksplosion i Beirut har dræbt over 100 personer og såret 4.000. Medarbejdere fra Mission Østs samarbejdspartner Tabitha er i god behold. Men manges huse har lidt skade, og vinduerne i Tabithas kontor er sprængte.

Det oplyser Rebecca Zorn, der er Mission Østs nødhjælpskoordinator:

- Der er brug for ekstra støtte, og jeg vil sammen med teamet se, hvad vi kan gøre, siger hun.

Situationen i den libanesiske hovedstad er kaotisk. Libanesisk Røde Kors oplyser ifølge Ritzau, at eksplosionen på havnen i Beirut foreløbig har kostet 100 mennesker livet. Over 4.000 blev såret, da bomben sprang tirsdag eftermiddag. Røde Kors er stadig i fuld gang med redningsoperationen. 

Mange bygninger er ødelagt af eksplosionen, og ruder er knust over store dele af Beirut. Således også i Tabithas kontor.

Beiruts borgmester Marwan Abboud melder, at op til 300.000 mennesker har mistet deres hjem. Myndighederne arbejder på at give dem mad, vand og husly.

Mission Øst og Tabitha havde inden sprængningen netop afsluttet en uddeling af fødevarepakker og hygiejneartikler til 5.161 personer i Libanon. Indsatsen er målrettet syriske flygtninge, libanesiske værtssamfund og palæstinensiske flygtninge i en bosættelse i Beirut.