Sådan hjælper vi Syriens befolkning

Vi fortsætter vores arbejde i et stadig mere ustabilt og skrøbeligt Syrien med tiltag, der både er relevante, rettidige og effektive, samtidig med vi tackler akutte og langsigtede behov hos mennesker, der er fanget i den langvarige konflikt og krise.

For ti år siden udbrød konflikten i Syrien. I dag er landet stadig i krig og stor krise med mere end 5,6 millioner flygtninge i lande rundt om Syrien og 6,7 millioner syrere, der er internt fordrevet.

Syrien er det land i verden, der har det største antal af internt fordrevet. Det er mennesker, der har levet med rædslerne fra krig og krise i over 10 år. De har mistet deres hjem, deres jord, deres arbejde – og mange familiemedlemmer er døde.

De lever i et land med udbredt mangel på mad og brændstof og skyhøje priser på basale råvare forårsaget af massiv inflation og valutakursfald. 13,4 millioner mennesker har ifølge FN brug for humanitær hjælp. 12,4 millioner lider af akut mangel på fødevare. Stigningen i smitte med Covid-19 i landet sætter den i forvejen sårbare befolkning yderligere i fare med sundhedssystemer, der har nået grænsen for, hvad de kan rumme. Med en ødelagt økonomi og en ustabil politisk- og sikkerhedssituation i landet, kæmper befolkningen for at få enderne til at mødes, når de vender hjem til ødelagte hjem og arbejdsløshed. Det er her, vi som nødhjælps- og udviklingsorganisation kan træde til og støtte de mest sårbare mennesker med humanitære projekter, beskyttelse og genopbygning.

1. Humanitær støtte

Mission Øst arbejder i Syrien gennem vores lokale partner Dorcas for at imødekomme et stigende behov for fødevarer, hygiejneartikler, COVID-forebyggelse og -beskyttelse, og leverer bl.a. mad og hygiejnesæt til de mest udsatte mennesker.

2. Traumehjælp

Med de oplevelser syrerne har været igennem de seneste ti år med krig, fordrivelse og konflikter, er mange mennesker hårdt traumatiseret. Især er kvinder, børn og unge hårdt ramt og får tilbudt psykosocial hjælp og beskyttelse i forbindelse med vold i hjemmet, voldtægt eller misbrug og udnyttelse af børn.

3. Arbejdsmodning

En del af det, at genoprette syrernes levevilkår, er at hjælpe dem med at få et arbejde og tjene nogle penge. Derfor støtter vi iværksætteruddannelser, kvinders adgang til arbejdsmarkedet og landmænd med frø og materialer til at dyrke jorden, så de kan skabe en forretning ud af afgrøderne.

4. Uddannelsesstøtte

Gennem erhvervsuddannelse og lærlingeordninger hjælper vi flere unge med at få kvalificerede ansættelser. Bl.a. ved at de får lettere adgang til lokale virksomheder og arbejdsgivere.

News from Libanon og Syrien

Ingen tilgængelige nyheder.