Din støtte går til mad, frø og genopdyrkning

Hjælp syrerne ud af sult og ekstrem fattigdom

Efter 10 års krigshandlinger er den syriske krise værre end nogensinde. Tusinder af syrere vender tilbage til et land, hvor deres ejendom er blevet stjålet, marker ligger øde hen og hvor byer, huse og økonomien ligger i ruiner. 

Syrernes levevilkår forværres dag for dag. 

Befolkningen mangler fødevarer, frø og brændstof. Priserne er på himmelflugt. 12,4 millioner syrere vil blive ramt af ”akut fødevaremangel” og har brug for hjælp, estimerer FN. 
Med 6 millioner syrere flygtet til nabolandene og yderligere 7 millioner internt fordrevet fra deres hjem, langbrug og levebrød, er situationen særdeles alvorlig. 
 

Donate

Din hjælp går til mad, frø og genopdyrkning.

Vi kan ikke leve med at se på, mens det syriske folk synker ned i den dybeste nød og armod.  
Du kan sikre fødevarepakker til de sultne og udsatte samt landbrugspakker til genopdyrkning og landmænd.

  • 350 kr. 1 fødevarepakke med basale madvarer til en udsat familie i en måned: Ris, linser, pasta, madolie, konserves
  • 600 kr. 1 landbrugspakke med såsæd, gødning og redskaber samt læring om nye afgrøder
  • 950 kr. 1 fødevarepakke til sultende + 1 landbrugspakke til genopdyrkning af markerHjælp den syriske befolkning gennem krisen og frem til næste høst.

 

350
dkk
Mohamad har intet arbejde og ingen mad, men får nødhjælp fra Mission Øst.

Giv hjemvendte syrere nødhjælp og landbrugsstøtte

Vi går ind med nødhjælp og landbrugsstøtte. Vi sikrer, at ældre og udsatte får mad, og hjælper unge med at skabe job, husly og gøre golde marker frugtbare igen. 
Du kan hjælpe med mad til de sultende og frø, redskaber og gødning til hjemvendte landmænd. De har brug for det nu, så næste høst kan komme i hus. 

Den tidligere landmand 70-årige Mohamad og hans familie har mistet deres jord i krigen. Uden jord – ingen mad. Derfor har han fået tildelt fødevarepakker på det medborgercenter, som drives af Mission Østs samarbejdspartner Dorcas: 

"Jeg var ikke fattig før krigen, hvor jeg med min jord kunne brødføde min familie på syv. Nu er jeg fattig og sulten. Her på medborgercentret får min kone og jeg mad, helbredstjek og bliver behandlet med værdighed. Jeg føler mig respekteret som menneske igen. Tak for det!"

Alting ødelagt – nu dyrker han markerne igen

Landmanden Riad flygtede fra den kristne by Charchouh i 2013. Da han og familien sidste år vendte hjem, var huset ødelagt, og jorden lå brak.  

Med Mission Østs støtte til såsæd og nye dyrkningsmetoder kom der gang i genopdyrkningen. Riad kan nu endelig se frem til sin høst - og til at kunne brødføde sin familie igen.  

Hjemvendte syriske familier og børn får nødhjælp

Sådan hjælper vi i Syrien

Mission Øst har siden 2019 støttet med akut nødhjælp, genopdyrkning, traumebearbejdning og beskyttelse af humanitære rettigheder for de mest udsatte og sårbare i Syrien og Libanon 

Share this page