Libanon er i knæ – hjælp dem på benene igen!

Mundbind skaber håb og en ny levevej

Hvordan skaffer man sig et levebrød, når man lever i et land i knæ. Libanon er ramt af omfattende arbejdsløshed, ekstrem inflation og fødevaremangel. Både befolkningen og tusinder af flygtninge lever i bundløs fattigdom. Med corona-nedlukninger oveni synes situationen håbløs.

Men selv når det ser allermørkest ud, er der håb for en bedre fremtid. En række udsatte kvinder er med i et projekt hos Mission Øst, hvor de både hjælper sig selv og andre.

Donate

Dit bidrag hjælper kvinderne ud af håbløshed!

Mission Øst har iværksat et nytænkende projekt i Batroun, Libanon, der lærer kvinderne grundlæggende færdigheder til selvstændigt at skabe et levebrød. De syr mundbind både til eget behov, og til andre, der ikke selv har råd til at købe dem. Og de får løn for det arbejde, de udfører

Samtidig får de også undervisning i en række livsfærdigheder, som giver dem modet og styrken til at klare sig selv også fremover.

350

Håb om en bedre fremtid

Sarah stod overfor at skulle opgive sin drøm om at fortsætte på det psykologistudie, hun er i gang med. Hun og hendes familie havde ikke længere råd til at betale udgifterne.

Men mundbindsprojektet gør det nu muligt for Sarah at betale for sit studie, så hun kan fortsætte. Samtidig har det givet hende andre værdifulde erfaringer:

“Jeg har lært at styre min tid, at tage et ansvar, og jeg kan nu også hjælpe mine forældre,” siger 19-årige Sarah, og fortsætter: ”Erhvervserfaringen har motiveret mig, så jeg kan nå de mål, jeg drømmer om.”

Hjælp flere som Sarah til at hjælpe sig selv i håbet om en bedre fremtid.

Arbejde, der begrænser smitten

Arbejde, der begrænser smitten

Udover at give kvinderne et arbejde og en løn, gavner projektet også tusindvis af andre udsatte i Libanon.

De 25.000 mundbind, kvinderne syr, bliver uddelt blandt udsatte familier, som ikke har luft nok i økonomien til selv at anskaffe sig mundbind. Samtidig uddeler Mission Østs samarbejdspartnere information om, hvordan man begrænser spredningen af corona.

Mundbindsprojektet er en del af Mission Østs og vores lokale partner Tabithas arbejde i Batroun og Aley for både syriske og libanesiske kvinder. Formålet er at give kvinderne grundlæggende fær¬digheder til selvstændigt at skabe et levebrød. 

Udover at lære at sy, under¬vises kvinderne i livsfærdigheder som forståelse af menneskerettigheder, børnebeskyttelse, hygiejne, og de får tilbud om juridisk rådgivning. 
 

350

Donate

Share this page