By Peter Drummond Smith 16 Dez 2020 | Mission East

Vi tænder lys i mørket - sammen

Julehilsen til alle vore støtter og samarbejdspartnere:

Julen er lysets tid. Lyset spreder vintermørket! Lyskæder i indkørsler, julelys på juletræer, julestjerner i vinduer og stearinlys på veldækkede borde. 

Vinteren er den mørke tid. Men lyset skinner i mørket, og mørket overvinder det ikke. 

Forband ikke mørket, men tænd et lys, lyder et kinesisk ordsprog. Det er det, vi vil - og det vi gør sammen i Mission Øst: Vi tænder lys i verdens mørkeste afkroge. Spreder håb. Skaffer muligheder. Og giver mennesker rygstød i tillid til deres egne evner.

Det sker, når som i år vi skaffer husly til indbyggerne i en nedbrændt landsby i Nepal. Eller uddeler madkuponer til hjemløse familier i Beirut. Eller uddeler hygiejneartikler og værnemidler mod COVID-19 til fordrevne familier i Syrien, Libanon, Irak, Afghanistan og senest Armenien. 

Vi tænder også lys på længere sigt, når vi skaffer vand til en landsby i Tadsjikistan, lærer børn og familier at dyrke bæredygtigt landbrug i Myanmar eller uddanner irakiske unge i et håndværk, der kan give dem en indtægt i fremtiden. 

Det ses som glimt i modtagernes øjne: Lyset tændes i mørke sind. Hjerter varmes af omsorg. Smilet vender tilbage: Det skal nok gå alt sammen. 

Nu glæder vi os til et nyt år med nye muligheder. Jo, Coronavirus sætter begrænsninger, men pandemien viser også, hvor vigtig vores kerneydelse er. Aldrig før har der været så hårdt brug for rent vand, ordentlig sanitet og mulighed for at holde god hygiejne. 

Vores fælles indsats har spredt lys i mørket i 2020 - både fysisk og mentalt. Nu glæder vi os til 2021 under ledelse af vores nye generalsekretær Betina Gollander-Jensen. 

Vi vil fortsætte julen ved at sprede lys ind i det nye år. Vi vil indgyde håb, give muligheder og vise tillid til vores medmennesker i nød.

Tak, fordi du vil være med!

Glædelig julehilsen,

Torben Andersen, bestyrelsesformand
Peter Drummond Smith, programdirektør
Medarbejdere på Mission Østs kontorer i København, Berlin og Bruxelles

News from Mission East

Ingen tilgængelige nyheder.