Pigen Lama mistede det ene øje ved Beirut-eksplosion

Mission Øst samler ind til ofre for eksplosion i den libanesiske hovedstad, hvor syriske flygtninge er særligt udsatte.

Da en bombe sprang på havnen i Beirut den 4. august, lagde den store dele af byen i ruiner. Over 200 mennesker døde, 6.000 blev såret og flere end 300.000 mennesker blev hjemløse. Kort efter medvirkede Mission Øst i en hurtig behovsvurdering, der skulle kortlægge katastrofens omfang. Her mødte en hjælpearbejder fra partnerorganisationen Tabitha den lille 5-årige pige Lama, der er flygtet fra borgerkrigen i Syrien sammen med sin familie.

Splinter af glad ødelagde øje

Lama måtte hurtigt på hospitalet for at få fjernet det ene øje. Hun havde løbet og leget med sine søskende i familiens hjem, da de hørte den første eksplosion. Hendes forældre skyndte sig at samle deres børn, da den anden eksplosion skete.

Lama husker, at vinduet blev sprængt ind i rummet, og hendes mor kastede sig over hende for at beskytte hende mod det knuste glas.

”Et glasskår fløj lige ind i mit øje; jeg kom på hospitalet, og de fjernede øjet,” fortæller Lama kort til hjælpearbejderen på trappen til familiens ødelagte hus.

Vi må hjælpe Lama og hendes familie

Lamas historie illustrerer en katastrofe, der er svær at forestille sig herhjemme. Men som alligevel kalder på handling: Vi må hjælpe piger som Lama og hendes familie med at klare sig.

Fire dage efter eksplosionen blev der iværksat en hurtig behovsvurdering sammen med Mission Østs lokale partnerorganisation, Tabitha, og andre ngo'er, der er aktive i Libanon. Undersøgelsen viste overraskende, at kun 1 procent af befolkningen i de værst ramte kvarterer havde modtaget fødevarehjælp og tilbud om sundhedsydelser. Den afslørede også, at syriske flygtninge i byen er ekstra hårdt ramt. Hvor et gennemsnit på 49 procent udtrykte behov for fødevarer, gjaldt det for 71 procent af de syriske flygtninge.

Siden har Tabitha og andre lokale hjælpeorganisationer ydet hjælp – men behovene er fortsat enorme. Mission Øst samler derfor ind, så Tabitha kan hjælpe de mest udsatte familier og give dem mulighed for at købe mad, værnemidler og andre fornødenheder.

News from Libanon og Syrien

Ingen tilgængelige nyheder.