Mission Øst begrænser følgerne af krig og katastrofe

Mission Øst begrænser følgerne af krig og katastrofe

Krig og oversvømmelser dræber. Men efterdønningerne dræber mange flere. Nyt magasin fra Mission Øst fortæller, hvordan rent vand, inddækning, hygiejne og god ernæring kan holde folk sunde mod alle odds.

”Katastrofens følger dræber mange flere end selve katastrofen!”

Generalsekretær Kim Hartzners udsagn slår tonen an i et dugfrisk Mission Øst-magasin, som nu lander i danske postkasser landet over.

”Hvor krig, oversvømmelse og jordskælv dræber tusindvis, dræber sygdomme som kolera, diarré og lungebetændelse titusindvis,” fastslår han.

Derfor går Mission Øst ind i kriselande som Irak, Afghanistan og Nepal med vandrensningstabletter, tæpper, liggeunderlag, presenninger, sæbe, hygiejneartikler og beholdere til opbevaring af mad og vand. Og når den værste krise er overstået, bygges der vandsystemer og latriner.

Sundheden er også i fokus, når Mission Østs landbrugseksperter underviser i bæredygtigt landbrug og ernæringsrigtig fødevareproduktion i lande som Myanmar og Nordkorea.
I det Nordkorea er oversvømmelser og tørke en medvirkende årsag til, at 40 procent af befolkningen - 10 millioner mennesker – er kronisk underernærede.

Og underernæring gør uoprettelig skade, fortæller ernæringsforsker fra Rigshospitalet Vibeke Brix Christensen i magasinet:

”Hjerte, lunger, lever og tarm – alle organerne tager uoprettelig skade, hvis underernæringen står på over længere tid. Kroppens immunforsvar og modstandskraft svækkes. Dermed kan infektioner få alvorlige konsekvenser. Når mennesker dør af lungebetændelse, diarre eller malaria, ville de ikke dø af det alene, hvis der ikke også var en underliggende underernæring,” fastslår hun.

I magasinet fortælles også om Mission Østs sundhedscentre i Armenien og Tadsjikistan, der hjælper børn med handicap med genoptræning og indlæring, så deres forældre og lokalsamfund ser børnene med nye øjne og værdsætter dem.

News from Nordkorea

Ingen tilgængelige nyheder.