16 Dez 2016 | Mission East

Nordjyde samler ind til Irak

Johannes Lee foretrak donationer til Mission Øst frem for gaver.

Af Line Højland, kommunikationsmedarbejder

“Jeg valgte ved min 40 års fødselsdag at bede gæsterne give en donation i stedet for gave til mig. At det blev fordrevne i Irak, handlede primært om, at det var et af de emner, der var meget i fokus på det tidspunkt, og dermed også havde både min og mine gæsters opmærksomhed,” fortæller  Johannes.

Johannes inviterede, som så mange andre, sine fødselsdagsgæster via facebook, og det var også her, at han delte opfordringen til at give en donation:

“Her delte jeg med mellemrum beretninger fra Mission Øst og henviste igen og igen til indsamlingen, jeg havde oprettet,” forklarer han. “Det var meget let at oprette en kampagneside på indsamlingsplatformen. Utroligt let, faktisk.”

På sin kampagneside skrev han om de fordrevne i Irak: “Disse mennesker har i langt større grad behov for hjælp, end de luksusproblemer vi kæmper med herhjemme. For dem handler det om simpel overlevelse. Så i stedet for at give mig fødselsdagsgave, så giv det beløb du ønsker at give mig for, til Mission Øst.“ De fleste af hans gæster fulgte opfordringen, og Johannes kunne ved  indsamlingens afslutning sende i alt 1.950 kr. afsted til Mission Østs arbejde blandt udsatte fordrevne familier i Nordirak. “Enkelte valgte dog at komme med en gave i stedet, da de ikke kunne forlige sig med tanken om ikke at give noget personligt. Det havde jeg det til gengæld en smule træls med, da det jo er indsamlingen, jeg helst så pengene gå til, men sådan er vi jo så forskellige,” fortæller Johannes.

Om sit engagement fortæller han: “Jeg tror, at grundlæggende vil langt de fleste mennesker gerne hjælpe andre mennesker i nød. Ofte kan vi være meget i tvivl om hvordan, og om det, man så giver, reelt når frem til dem, der har behovet? Det ved jeg, at det gør gennem Mission Øst. Jeg ved ikke, om jeg synes, at jeg selv får noget særligt ud af at lave en egenindsamling. Nogle ville måske sige, at det giver en mere skinnende glorie, men sådan én kan man også blive kvalt i, i selvgodhed. Jeg fik det ud af det at kunne give Mission Øst en langt større gave, end jeg ville have formået alene.”

Læs mere om at starte din egen indsamling her.

Donate

News from Mission East

Ingen tilgængelige nyheder.