Mara-folket kæmper mod oversvømmelserne

Burma er ramt af de værste oversvømmelser i årtier. “Mad er det største problem,” siger Mission Østs lokale partner i ét af de berørte områder.

12 dages konstant regn og storm i juli og august har skabt omfattende ødelæggelser i Chin State i det vestlige Burma. Det voldsomme vejr skyldes cyklonen Komen, der over sommeren har hærget i hele Sydøstasien. Og situationen er fortsat kaotisk.

Veje og broer væk

“Vi har kun fået sparsomme oplysninger fra landsbyerne. På grund af blokerede veje og fortsat regn kan vi ikke rejse fra den ene landsby til den anden,” fortæller Mai Ki fra Mission Østs lokale partner Service and Development Department of the Mara Evangelical Church (SDD).

Høsten ødelagt

De informationer, der er tilgængelige, melder om ødelagte marker – med en høst, som befolkningen skulle have levet af de næste 12 måneder.

“Alle majsmarker er oversvømmet. Folk plejer at høste den sidste uge i september, men nu er hele høsten ødelagt. Og på grund af de manglende veje og broer kan vi ikke komme ud med fødevarehjælp til dem,” siger Mai Ki.

Nødhjælpen må bæres

Første skridt er derfor hurtigt at få repareret de mest centrale veje, så nødhjælpen kan komme ud til landsbyerne. Transporten kommer til at foregå til fods og på motorcykel. Et andet problem er manglen på lægehjælp.

Akut operation må udsættes

Medicin kan, ligesom mad, ikke komme ud til landsbyerne på grund af de ødelagte veje, og de syge kan ikke komme på hospitalet.

”Vores elev Ketty har akut brug for en blindtarmsoperation. Men på grund af mudderskred kan hun ikke komme ud af landsbyen. Lige nu overlever hun på lidt vand, og når situationen er bedre, må vores mænd bære hende til Indien,” fortæller Mai Ki.

Mission Øst støtter SDD med at bringe nødhjælp ud til de 70 landsbyer, hvor organisationen arbejder. På de næste sider kan du læse mere om SDD’s arbejde med at bekæmpe fattigdom i Chin State.

40.000 familier hjemløse

Monsunen Komen har skabt alvorlige oversvømmelser i Bangladesh, Burma, Pakistan, Indien, Nepal and Vietnam. I Burma, hvor befolkningen i forvejen er ekstremt fattig, er 1,1 million mennesker direkte påvirket af de voldsomme oversvømmelser og jordskred. Over 100 personer er dræbt, og omkring 40.000 familier – 240.000 personer – har måttet flygte fra hus og hjem.

Madolie og ris

Mission Øst er en del af nødhjælpssammenslutningen Integral, der gennem organisationen World Concern hjælper i den hårdt ramte Rakhine State. De uddeler i øjeblikket madolie og ris og sørger for rent drikkevand og hygiejne-udstyr til 7.500 mennesker fordelt på syv landsbyer.

News from Myanmar

Ingen tilgængelige nyheder.