Pressemeddelelse: Husk den nordkoreanske befolkning

Der er stort fokus på det aktuelle lederskifte i Nordkorea, men samtidig mangler millioner mad i det asiatiske land. Mission Øst opfordrer til, at danskerne husker på den nordkoreanske befolkning.
 
Som den eneste danske NGO leverer Mission Øst nødhjælp i form af mad til Nordkorea. Generalsekretær Kim Hartzner er for nyligt vendt hjem fra Nordkorea, hvor han deltog i kontrollen af uddelingen af nødhjælp til næsten 10.000 børn. Kim Hartzner, der selv er læge, undersøgte flere af de børn, som modtager hjælpen.

”Nordkoreanerne har desperat behov for hjælp. Det må ikke være rigtigt, at op mod 400.000 alvorligt underernærede børn ikke får hjælp, fordi de bor i et lukket land," siger Kim Hartzner.

Ifølge FN står millioner af nordkoreanere på randen af hungersnød. Naturkatastrofer har forværret den humanitære situation i landet, som i forvejen kæmper for at brødføde sin befolkning. Blandt andet er der ikke landbrugsjord nok, og metoderne giver ikke nok udbytte. Det anslås, at op mod 400.000 børn er alvorligt underernærede, og det er disse, Mission Øst særligt fokuserer på.

Tæt overvågning

De seneste måneder har Mission Øst uddelt mere end 200 tons nødhjælp til vuggestuer, børnehaver og børnehjem og et børnehospital.
 
”Vi har overvåget nødhjælpen tæt. Vi har talt op i lagerhaller, tjekket lister, talt med personale og set at børnene spiser maden. Som en mellemstor NGO har vi den fordel, at vi kan fokusere særligt på at opbygge vigtige, lokale relationer og overvåge tæt på lokalt niveau,” fortæller Kim Hartzner.
 
Behovet i Nordkorea er stort, og der er brug for meget mere hjælp. Desværre er krisen i Nordkorea er en af verdens mest underfinansierede. Selvom Verdensfødevareprogrammet i foråret 2011 appellerede til det internationale samfund om midler til at hjælpe 3,5 millioner af de mest sårbare nordkoreanere, er kun omkring 30 procent af pengene kommet ind. Verdensfødevareprogrammet har derfor efterlyst hjælp fra andre aktører, herunder organisationer som Mission Øst, fordi de ikke kan dække behovene alene.
 
Mission Øst har også sendt en direkte appel til udviklingsminister Christian Friis Bach med anmodning om støtte til at brødføde yderligere 100.000 børn, gravide og ammende kvinder og ældre, som er særligt udsatte i den nuværende situation.
 
For yderligere oplysninger kontakt generalsekretær Kim Hartzner på telefon 39 61 20 48 eller journalist Maria Callesen på telefon 3961 2048 eller e-mail maria.callesen@missioneast.org.
 

News from Nordkorea

Ingen tilgængelige nyheder.