Mission Øst: Sårbare nordkoreanere har brug for hjælp

Mission Øst har vurderet behovet for fødevarehjælp i provinsen Kangwon i Nordkorea. 

Behovsvurderingen i Nordkorea foregik i begyndelsen af juni.  
 
Læs mere om Mission Østs besøg i Nordkorea her.

Vurderingsteamet fra Mission Øst har fundet frem til, at der i Kangwon-provinsen er geografiske lommer, hvor ernæringssituationen for befolkningen er blevet værre. Det gælder særligt områder på landet, hvor befolkningen ikke har mulighed for dyrke jorden. De er derfor i høj grad afhængige af den mad, de får gennem Nordkoreas offentlige distribueringssystem. 
 
Madrationerne fra det offentlige distribueringssystem er i maj og juni blevet reduceret til mindre end halvdelen af ​​den normale mængde, fordi landets lagre af fødevarer er ved at slippe op. 
 
Mission Øst vil søge økonomiske midler til at give kortsigtet fødevarehjælp til gravide og ammende kvinder, børn og ældre i disse områder. Der vil desuden være specielt fokus på børnehjem, hvor de fleste børn er særligt underernærede.
 

Se billeder og video fra turen her.

 
I løbet af besøget vurderede Mission Øst behovet for fødevarehjælp til North Pyongan og Kangwon-provinserne og overvågede uddelingen af ris til børnehaver i North Pyongan. Mission Øst uddeler lige nu 52.5 tons nødhjælp til Nordkorea.
 

News from Nordkorea

Ingen tilgængelige nyheder.