Rejsebrev fra generalsekretæren

Kim Hartzner, Mission Østs generalsekretær, skriver hjem fra Armenien, hvor han siden august har stået i spidsen for organisationens hjælpearbejde. Vinteren nærmer sig i et land, hvor temperaturen falder helt ned til minus 20 grader. For femårige Marine og hendes mor, der bor i en lerhytte med jorden som gulv, kan det få fatale konsekvenser.
 

Mission Øst gennemfører et stort sundhedsprojekt mindre end en time fra hovedstaden, Armavir. Der besøgte jeg i sidste uge en pige, Marine, på fem år, der bor med sin mor i en lerhytte med jorden som gulv, i et land hvor det kan blive helt ned til minus 20 grader om vinteren. De har udstyr, som man kun kan tænke sig fra Afrika. Fem øvrige søskende er døde af fattigdomsrelaterede sygdomme, da de var mellem fem måneder og et år gamle.

Moderen og Marine må klare sig for en socialpension på 145 kroner om måneden. I Armenien er mange fødevarer er lige så dyre som i Danmark. Familien i lerhytten har ikke fået kød de sidste tre-fire måneder, og i sommer var Marine ved at dø af en alvorlig infektion. Hun blev kun reddet, fordi Mission Østs lægeteam fik hende ind på det børnesygehus, der er med i vores projekt, i hovedstaden.

Børn får ikke lægebehandling
Tusindvis af børn i Armenien bliver stadig forsømt, kommer ikke til læge, eller får ikke den undervisning, der kan bringe dem ud af den håbløse situation, de og deres familier befinder sig i.
Den store nød gør mig endnu mere motiveret for at hjælpe flest muligt, og Mission Østs team gør en fantastisk indsats. Vi fortsætter med uformindsket kraft det store projektarbejde, og jeg har allerede været tre gange i hver af to provinser, hvor vi arbejder. Vi har brugt to dage på i fællesskab at arbejde med strategien for de kommende fem år. Vi har deltaget i en konference for eksil-armeniere (armenske diaspora), hvor vi havde en stand og talte med hundredvis af mennesker; og vi planlægger en stor fundraisingbegivenhed, hvor vi vil få velstående armeniere og herboende udlændinge til at hjælpe de mange fattige børn.

Læs mere om Kims oplevelser i Mission Østs blad, der udkommer i december

News from Armenien

Ingen tilgængelige nyheder.