Mød nogle nuværende og tidligere medarbejdere

Mission Øst anerkender, at organisationens resultater skabes af gode medarbejdere. Her fortæller nogle af dem om deres erfaringer med at arbejde for os.

Lizz Harrison

Lizz Harrison, tidligere medarbejder i Nepal

"Mission Øst er en virkelig god organisation at arbejde for og tager sig godt af sine medarbejdere. Organisationen har en kultur, der går ud på at nå mennesker, der bor i afsides områder og udfordrende situationer. Jeg har set dette princip blive udført i praksis i mit arbejde for Mission Øst i Nepal. Jeg er stolt af at have arbejdet for en organisation, der lægger vægt på vigtigheden af katastrofeforebyggelse, inklusion af sårbare og marginaliserede mennesker og opbyggelse af lokalbefolkningens færdigheder i sine programmer. Denne tilgang vil være den mest bæredygtige måde at gøre en langsigtet forskel på steder, hvor fattigdom og katastrofer fortsat berører hundredtusinder af mennesker."

Rafi Doudaklian

Rafi Doudaklian, tidligere medarbejder

"Jeg har altid ønsket at finde et arbejde, hvor jeg kan gøre en forskel. Jeg vil gerne hjælpe mennesker, og det var en virkelig god chance for mig at være landechef for Mission Øst i Armenien fra 2004 til 2016. Som libanesisk armenier kender jeg til sproget, kulturen og det armenske folks mest påtrængende behov.

På mange måder adskiller Mission Øst sig fra andre organisationer. For det første retter organisationens fokus sig i meget høj grad mod de enkelte mennesker, vi forsøger at hjælpe. Der bliver lagt vægt på effektivitet for at sikre, at så mange ressourcer som muligt går direkte til modtagerne. For det andet er Mission Øst en relativt lille organisation og kan derfor drage fordel af mindre bureaukrati og papirarbejde. For det tredje værdsætter vi vores medarbejdere. Vi betragter dem ikke som tal eller enheder, men ønsker at behandle dem som hele mennesker og samtidig imødekomme deres professionelle behov. Endelig er Mission Øst til stede i områder, hvor ingen andre hjælper.

Jeg ser Mission Øst som en familie – fordi der ikke er tusinder af medarbejdere, er vi tættere forbundet. Der er et personligt præg, hvor alle kender alle og forsøger at hjælpe hinanden. Vi er forbundne, fordi vi tænker på samme måde.

Jeg har været dybt engageret i mange aspekter af organisationen og har bl.a. lavet strategier og været med til at starte op i Irak i 2014. Selv om jeg ikke længere arbejder for Mission Øst, føler jeg en høj grad af tilknytning til organisationen. Man føler omsorg for en organisation, hvor man har arbejdet i mere end 10 år! Ja, én gang Mission Øst, altid Mission Øst!"

Raffi Doudaklian arbejder nu som direktør i Tufenkian Foundation.

Hamid Mehmood, medarbejder i Irak

Hamid Mehmood, medarbejder i Irak

“Mission Øst er en organisation, hvor man aldrig holder op med at lære. Som arbejdsgiver anerkender Mission Øst talentfulde medarbejdere.

Min karriere som nødhjælpsarbejder begyndte i oktober 2005 under hjælpearbejdet efter jordskælvet i Pakistan. Jeg havde ferie fra universitetet, og jeg meldte mig frivilligt til at samle tøj ind, som byboere havde givet, og delte det ud i jordskælvsramte landsbyer. Der havde jeg min første kontakt med ngo-medarbejdere, og deres engagement gjorde stort indtryk på mig. Så da jeg blev færdig på universitetet, indledte jeg min ngo-karriere, og jeg har arbejdet med teams i så forskellige lande som Pakistan, Haiti, Den Dominikanske Republik, Thailand, Irak, Jordan og Afghanistan. Jeg blev ansat hos Mission Øst i maj 2014, og jeg mener, at det er en organisation, der virkelig omsætter sine værdier i handling.

Efter tre år i Afghanistan begyndte jeg i juni 2017 at arbejde for Mission Øst i Irak. Min rolle her er at lede medarbejderne i finans-, administrations-, logistik- og HR-afdelingerne, der arbejder sammen for at sikre, at Mission Østs mandat bliver ført ud i livet. Hver dag er forskellig – især i et land, der er præget af konflikt – men alt i alt sørger jeg for, at støttefunktioner, procedurer og papirarbejde bliver leveret i overensstemmelse med kvalitetsstandarder og organisationens og donorernes krav. Hvad jeg bedst kan lide ved dette job, er de varierede ansvarsområder og at arbejde med kolleger fra meget forskellige baggrunde og med forskellige specialer. Man opdager og lærer hele tiden noget nyt. Mit arbejde for Mission Øst har lært mig at se hver udfordring som en mulighed for at udvikle mig professionelt. Jeg har nydt det privilegium, det er at lære af nogle enormt talentfulde og erfarne kolleger i både hovedkvarteret og ude i felten, og det har hjulpet mig til at forblive fokuseret og motiveret.

Selv om jeg arbejder flere tusinde kilometer fra min familie, så er det et kald for mig at hjælpe mennesker i stor nød, og det har fået mig til at forblive i felten. Takket være støtten fra mine nærmeste kan jeg finde balancen mellem arbejde og familie. Når jeg har haft en hektisk arbejdsdag, spiller jeg bordtennis om aftenen eller ser dokumentar- eller spillefilm. Når jeg har ferie, kan jeg virkelig godt lide at besøge ’hill stations’ i det nordlige Pakistan sammen med min familie. Vi nyder freden og roen sammen – og den smukke udsigt.

Mission Øst giver sine medarbejdere mulighed for at gøre noget meningsfuldt og særligt med deres evner. Jeg kan anbefale det som et sted at gøre karriere – kom og tag dit engagement og din vision med!"

Mags Bird, medarbejder på kontoret i Bruxelles

"Der er mange grunde til at arbejde for Mission Øst! Jeg kan lide at arbejde i en organisation, der er lille nok til at være tæt på, hvor tingene sker, men stor nok til at gøre en forskel. Jeg kan lide, at medarbejderskaren er meget blandet, det er en virkelig international gruppe mennesker. Og måske lyder det lidt banalt, men værdier betyder også noget – selv de mennesker, der for nylig foretog en kvalitetskontrol af vores humanitære arbejde bemærkede det – og mine kolleger er virkelig engagerede.

Kvaliteten af vores programmer motiverer mig også. Det betyder ikke, at Mission Øst er perfekt, og at alting altid går som planlagt, men i sammenligning med andre organisationer, jeg har set, så mener jeg, at Mission Øst projekter bestemt ikke er ens. Der bliver brugt mange kræfter og megen ekspertise på at udvikle lokale partnere og samfund og på at drive projekter, der imødekommer meget specifikke og ægte behov.

Jeg kan også lide, at organisationens etos er at tage en ekstra tørn og arbejde i områder, der er svære at nå ud til. Det er en udfordring, men det er noget, man kan være stolt af. Ingen kan beskylde Mission Øst for at holde sig tæt på hovedvejen. Man tager kvalitet alvorligt, men fornuften råder også, når man stræber efter ansvarlighed uden overdrevent bureaukrati."