Dem vi hjælper

Siden 1991 har Mission Øst støttet hundredtusinder af mennesker i mange lande – både med akut nødhjælp og langsigtet udviklingshjælp. Her fortæller nogle af dem, hvad hjælpen har betydet for dem.

Som kvinde skal man ikke lade sig behandle dårligt. Kaste og chhaupadi er en dårlig ting i et samfund. Enhver kvinde bør kende sine rettigheder, siger Jadeni, 55 år, Nepal.

Jeg er så glad og taknemmelig! Nu kan jeg tage min kone med hen til sygehuset 30 kilometer væk. Jeg vil også bruge nogle af pengene på mad, brændstof og andre fornødenheder til vinteren, lyder det fra Anwar, Afghanistan.

Det er en stor gave, for os er det som at finde en skat, siger Jamal, Irak, om den kasse med fødevarer, han fik fra Mission Øst. Dagen forinden havde han ikke kunnet brødføde sin familie.

Jeg kan godt lide at komme her. Før var jeg bange, men jeg elsker at være her, jeg føler mig tryg, siger Ali, 8 år, om at komme på et af Mission Østs medborgercentre i Irak.

Jeg plejede at være nervøs og ryste, når jeg skulle tale, så jeg forblev stille. Nu har jeg en stemme til at sætte emner på dagsordenen, have med mennesker at gøre og endda holde tale i store forsamlinger, siger Lalparu, nepalesisk dalitkvinde, der blev lokalpolitiker efter at have deltaget i en af Mission Østs læsegrupper.

Nu er vi alle glade og sunde. Så snart vores landsby er sikker, rejser vi tilbage. På vegne af de fordrevne her i lejren vil jeg gerne takke Mission Øst for hjælpen. Den kom i rette tid, siger Alim Khan, fordreven afghaner, der fik rent drikkevand af Mission Øst.

“Da jeg fyldte otte år, fik jeg lov til at starte på COME-skolen. Dette er mit første år på skolen. Her kan jeg spise hver dag, sove trygt og studere så meget, jeg vil. Jeg får kærlighed, håb og visioner for fremtiden her.” Beihrozi, elev på COME-skolen i Myanmars fjerne Chin-stat. Mission Øst har støttet skolen gennem flere år.

“Når vi ser tilbage på vores livsforløb, der ikke har været så let, er vi sikre på, at vi har vundet kampen mod livets udfordringer. Vores sejr er et resultat af den støtte, vores omgivelser har givet os, og vi opfordrer alle unge mennesker til at være stærke og sikre på, at de godt kan.” Ruzanna og Syuzanna, armensk tvillingepar, der takket være hjælp fra Mission Øst kunne håndtere deres medfødte handicap og nu går på universitetet.