Vær med

Klimaforedrag til støtte for verdens udsatte

Den kendte vejrvært Mikael Jarnvig fortæller i et spændende foredrag om konsekvenserne af klimaforandringer for fattige og udsatte lande. Jarnvig er ambassadør for Mission Øst og kommer ud og fortæller, hvor grelt det står til med den globale opvarmning og om, hvad der skal til, for at indrette sig efter den nye virkelighed. Mission Østs generalsekretær Betina Gollander-Jensen vil tale om Mission Østs klimaindsats med nye dyrkningsmetoder og afgrøder i bl.a. Nepal, Afghanistan og Myanmar. Læs interview med Jarnvig her.

Honorar og indsamling går ubeskåret til Mission Østs klimaprojekter med katastrofeforebyggelse, træplantning og bæredygtigt landbrug. 

Foto: Niels Åge Skovbo.

Foredrag om Mission Østs arbejde ude i verden

Mange foreninger, klubber, virksomheder og organisationer synes, det er spændende og lærerigt at høre sidste nyt fra nogle af verdens mest oversete befolkningsgrupper og kriser.

Foredraget er med generalsekretær Betina Gollander-Jensen. Man kan vælge at holde det i egen organisation eller invitere andre med medlemmer, kunder eller folk fra lokalmiljøet. 

Honoraret og evt. indsamling får ubeskåret til nødhjælp og langsigtet bærdygtig udvikling, for at sikre at sårbare lokalbefolkninger bliver selvhjulpne.

Breaking the Silence - Bryd tavsheden

Book et foredrag og en udstilling. Breaking the Silence omfatter tankevækkende malerier udført af yazidikvinder, som er blevet forfulgt, misbrugt og solgt som sexslaver af Islamisk Stat.

Pigerne og kvinderne modtager traumebehandling gennem nødhjælps- og udviklingsorganisation Mission Øst, hvor de blandt andet bruger maleri til at bearbejde deres traumer. Ved at male får de sat begreber på de uhyrlige overgreb, de har oplevet, mens de var fanget som sexslaver af Islamisk Stat.

Overcoming - retten til et værdigt liv

Mission Øst har lavet en ny kortfilm: "Overcoming - om ikke at famle i blinde selvom man ikke kan se". Filmen handler om hverdagen for to unge med et handicap i Danmark og Nepal.

Book jeres egen filmvisning og foredrag! Har du, dine venner, kolleger, elever eller medlemmer lyst til at se filmen og få et dybere indblik i hvordan det er at leve med et handicap i Nepals fattigstigste og mest ufremkommelige bjergegne, så book et foredrag.

Start din egen indsamling

Hvis du vil begynde en indsamling, der kan være med til at skabe en varig forandring for mennesker i nød, kan du fx se på, hvad du er god til, eller hvad du selv synes er sjovt og engagerende. Fx kan du:

  • Sælge ting på loppemarked eller online på fx Den Blå Avis.
  • Sælge bagværk, pandekager eller kunsthåndværk i lokalforeninger eller til byfester.
  • Gå, løbe eller cykle en særlig tur, som venner eller bekendte har lyst til at sponsorere.
  • Spille musik, male billeder eller på anden måde bruge dine talenter til at indsamle.
  • Forvandle ønskeliste til fødselsdags- og jubilæumsgaver til at støtte dem, der har mest behov.

Det er kun fantasien, de sætter grænser for, hvordan du kan samle ind til mennesker i nød. Vi hjælper dig på vej, hvis du har behov for tips, tricks og gode råd.

Bliv partner

Mission Øst kan blive din forlængede arm til at hjælpe mennesker i nød.

Mission Øst er en hjælpeorganisation, der har specialiseret sig i akut nødhjælp og bæredygtig udviklingshjælp i verdens brændpunkter. Hundredvis af dedikerede medarbejdere sikrer, at hjælpen kommer hele vejen frem til de værdigt trængende. Mission Øst har bl.a. hjulpet yazidier og kristne i Nordirak, der har været forfulgt af Islamisk Stat. 

”Vi har med stor glæde støttet Mission Øst gennem mange år. Det er vigtigt som kirke at være udadvendte.” Jesper Oehlenschläger, sognepræst i Karlslunde Strandkirke

  • Gå sammen med en eller flere foreninger og book et foredrag
  • Arranger loppemarked, basar, cykelløb, bingoaften, salg af dekorationer op til højtider, koncert osv. til fordel for Mission Øst
  • Lav en online indsamling
  • Bliv Mission Østs partner og støt med et fast månedligt beløb

Send en e-mail til admin@missioneast.org eller ring på tlf. 39 61 20 48.