Økonomi

Vores arbejde med at hjælpe nogle af verdens mest sårbare mennesker er kun muligt på grund af den støtte, vi får fra andre.

Mission Østs midler kommer fra både private og offentlige donorer. I 2017 var mere end 70 procent af vores indkomst finansieret af offentlige donorer. Den danske stat er forblevet hovedkilden til offentlig finansiering gennem udenrigsministeriet, CISU og DMRU. Det amerikanske udenrigsministerium og den tyske stat er også meget vigtige donorer.

Privat støtte udgør næsten 30 procent af Mission Østs indkomst. Midlerne fra private støtter og fonde er særdeles vigtige, bl.a. fordi store offentlige donationer ofte kræver et vist beløb i samfinansiering fra andre kilder.

I 2017 blev 69,3 pct. af vores budget brugt på nødhjælp, især i Irak og Afghanistan, mens 25,5 pct. blev brugt på langsigtede udviklingsprogrammer i lande som Nepal og Myanmar.

Vi forsøger altid at være så omkostningseffektive som muligt, og i 2017 blev kun 6,2 pct. af det samlede årsbudget brugt på administration.

Tak til alle, der støtter vores arbejde!

Årsrapport 2018

Årsregnskab 2018

Mission Østs politik til bekæmpelse af svindel (på engelsk)