Afghanistan

Afghanistan

Hjælp Afghanistans kriseramte befolkning 

Mission Øst hjælper den sårbare befolkning i det nordøstlige Afghanistan med at overleve og komme sig oven på flere årtiers krise. Mission Øst har arbejdet i landet siden 2001.

Behovet for en humanitær indsats i det nordøstlige Afghanistan er stigende på grund af den tilbagevendende konflikt, gentagne forflytninger og nu også på grund af tørken. Den lokale befolkning er i forvejen meget sårbar på grund af naturkatastrofer, fraværet af basale serviceydelser og manglende fødevarer og indtægtsgrundlag.

Mission Øst har arbejdet i Afghanistan siden 2001. I første omgang uddelte vi nødhjælp, men snart begyndte vi mere langsigtet hjælp til sårbare, landlige lokalsamfund i de nordøstlige provinser Badakhshan, Takhar og Baghlan. Her kæmper lokalbefolkningen for at opretholde livet under truslen fra naturkatastrofer, den tilbagevendende konflikt, mangel på fødevarer, snavset drikkevand og dårlig hygiejne. Begrænset adgang til veje, markeder og lægehjælp gør folk endnu mere sårbare.

Afghanistan
Afghanistan børn

Mission Øst samarbejder tæt med disse lokalsamfund for at sikre dem rent drikkevand, ordentlige toiletforhold, bedre hygiejne, bedre ernæring, og for at forberede dem bedre på naturkatastrofer. Vi støtter også indtægtsskabende aktiviteter for sårbare familier – med særligt fokus på at styrke kvindens rolle og adgang til lån og markeder.

Disse lokalsamfund er meget isolerede, så det er vigtigt at bruge lokal arbejdskraft og let tilgængelige materialer. For at opbygge et lokalt civilsamfund støtter og uddanner vi også lokale partnere. Ved at gøre det – og ved at dygtiggøre lokalsamfund og deres repræsentanter –  fremmer Mission Øst lokal sammenhængskraft og gør udviklingen mere inklusiv.

Når lokalbefolkningen bliver fordrevet – ofte på grund af konflikt – samarbejder vi med andre organisationer om at skaffe nødhjælp, indtil folk kan vende tilbage til deres landsbyer.

Hjælp sårbare, afghanske familier med de mest basale behov til opretholdelse af livet.

50
dkk

Afghanistan

33.93911, 67.709953

News from Afghanistan

Ingen tilgængelige nyheder.

Donate

Achievements in Afghanistan 2018

Disaster Risk Reduction
52.509
people
Emergency relief
17.790
people
Food Security
7.629
people
Livelihoods
14.337
people
Water, Sanitation and Hygiene
29.621
people