Kvinde modtager sække med mel og andre fødevarer.
By Svend Løbner 24 Nov 2022 |

Katastroferamte nepalesere får hjælp af Mission Øst

Voldsom monsunregn fik jorden til at løsne sig og vælte ned over huse i Nepals bjerge. Nu modtager 1.500 hjemløse både mad og anden basal nødhjælp.

10 dages voldsom monsunregn sendte i oktober vand, mudder og jord ned over huse og ejendomme i et af Nepals fattigste bjergområder, dræbte 36 personer og gjorde flere tusind hjemløse.

Mission Øst sendte med det samme penge til Nepal, så vores kontor og samarbejdspartnere kunne uddele nødhjælp til overlevende i Humla og Kalikot-distrikterne. Over 200 af de værst ramte familier modtager hjælp, i alt 1.500 personer. Hjælpen består i mad og midlertidigt husly, samt tøj, køkkengrej, psykisk førstehjælp og kontanthjælp.

Pengene kommer blandt andet fra såkaldte fleksible midler, som stilles til rådighed af Udenrigsministeriet til at yde akut nødhjælp i pludselige katastrofer.

- Vi er taknemmelige for at kunne reagere så hurtigt på katastrofer. Takket være Danida og vores gode private støtter fik vi stablet hjælpen på benene, udtaler Mission Østs generalsekretær Betina Gollander-Jensen.

Mission Øst har siden 2007 arbejdet i den fattige Karnaliregion, hvor Humla og Kalikot-distrikerne ligger. Et vidt forgrenet netværk og gode samarbejdsrelationer med myndigheder og lokale organisationer sikrer, at hjælpen når hurtigt frem.

250
dkk

Donate

News from Nepal

Ingen tilgængelige nyheder.