Du kan hjælpe udsatte familier med mad og varme til at overleve vinteren – og med at skabe et levebrød, der hjælper hele livet.

STOP DØDSSPIRALEN

Duften af friskbagt brød breder sig ud fra det sammenstyrtede hus, da vi besøger Sakhi og hans familie. Men snart er det slut. Til januar, når vinteren er allerværst, har familien ikke mere mad. Med barnebarnet på armen fortæller Sakhi, at de nok må sælge deres eneste ko for at klare sig gennem vinteren. Og uden koen bliver det svært. Rigtig svært. 

Sakhi og hans familie bor i en lerklinet hytte i landsbyen Kazdan i det nordøstlige Afghanistan. Taget er styrtet sammen, og de skylder tømreren penge for den nødtørftige reparation, der skal holde den værste sne og kulde ude, når vinteren for alvor rammer.

De har en lille jordlod, men kornet modnede aldrig helt. De måtte høste, selvom det endnu var grønt. Ellers havde frosten ødelagt alt. Koen og to geder forsyner hele familien med mælk og livsvigtige proteiner.

Sakhi har modtaget hjælp fra Mission Øst, men prisernes himmelflugt gør, at den kun rækker til 3 måneder. Det er afgørende, at familien får mere hjælp, inden koen må sælges. 

Sakhis situation er typisk for flere og flere fattige familier ramt af tørke, klimaforandringer, krig og fødevaremangel. Prisen på mad bare stiger og stiger, og de må sælge eller spise de dyr og frø, der skulle hjælpe dem gennem vinteren og på fode igen.

 

Giv en gave for livet!

Med din hjælp kan vi stoppe den onde spiral, der gør livet sværere for fattige familier og børn!

  • 2.250 kr. 50 kg såsæd samt gødning. Kan med normalt vejr brødføde en familie på otte indtil næste høst.
  • 2.000 kr. Etablering af hønsehold, der holder en hel familie med æg, kød, kyllinger og indtægter for livstid.
  • 775 kr. Brændsel, køkkenudstyr og praktiske fornødenheder til at en familie kommer gennem vinteren.
  • 295 kr. Giver hjælp til frø og dyrkning af køkkenhave for en hel familie.
775
dkk

Donate

Share this page