Vær med til at redde denne vigtige skole!

Børn fra udsatte familier:

I det isolerede bjergområde Sarkegad i Nepal er der fastgroede traditioner for børneægteskaber, børnearbejde og diskrimination. Men ikke på Shree Himjyoti Secondary School i Humla. Her arbejder vi for at give udsatte børn en uddannelse og lære dem basale færdigheder, der kan komme dem til gavn resten af livet.

Børn, der ikke lærer at læse og regne, og som ikke kender deres fundamentale rettigheder i livet, 

risikerer at blive groft udnyttet og fanget i fattigdom resten af deres dage.

Men skolen er en af de ældste skoler i distriktet. Den har været lukket ned under Covid-pandemien og er nu så forfalden, at mange udsatte børn i skolealderen bliver væk, fordi der mangler undervisningsmaterialer, vandforsyningen virker ikke, og skolens toilet til de 386 elever fungerer heller ikke.

Mission Øst Nepal skole

Gratis uddannelse – en vej ud af ekstrem fattigdom

Det koster penge at sende sine børn i skole i Nepal – til undervisning, bøger og skoleuniformer. For mange ekstremt fattige familier koster det alt for mange penge. Men Shree Himjyoti Secondary School i Humla optager gratis børn fra udsatte familier og giver dem færdigheder, der kan være en vej ud af de barske livsbetingelser.

Ud over læse-, skrive- og regnefærdigheder lærer børnene og deres familier også om hygiejne, om deres grundlæggende borgerrettigheder, stemmeret, ret til lægehjælp og andre vigtige forhold, der kan lette deres liv og hverdag. 

Nedslidte lokaler, manglende undervisningsmaterialer, intet drikkevand og uhumske toiletforhold holder nu mange elever væk fra skolen efter Covid-nedlukningen og sender dem tilbage til børnearbejde, udnyttelse og underbetaling.

Udsatte elever dropper skolen på grund af forfald og uhumske forhold

Ét toilet til 386 elever – og så virker det ikke, fordi vandforsyningen er ude af drift. Særligt pigerne bliver væk fra undervisningen i Shree Himjyoti Secondary School – én af Humlas ældste skoler, der er dedikeret til at give udsatte børn den læring, der skal give dem vigtige færdigheder og bedre liv.

Du kan hjælpe skole i Humla med at få vandforsyningen tilbage, så eleverne igen kan passe deres undervisning.

Donate

Sådan hjælper du skolebørnene i Humla

Mission Øst har modtaget et råb om hjælp fra vores kontor i Nepal og en plan, der vil minimere frafaldet og sikre børnenes og deres familiers fremtid.

  • Etablering og genopbygning af vandforsyning og toilet
  • Tilskud til undervisningsmaterialer
  • Træning af lærerstab, skolekommité, forældrekomité, børneklubber om rettigheder/hjælp
  • Uddannelse i udplantning og dyrkning af grøntsager samt miljøbeskyttelse

Den samlede pris er 52.440 kr. Hvis vi får indsamlet hele beløbet, går overskuddet til at hjælpe andre udsatte børn og familier i Nepal.

535
dkk

Share this page