Syrien: Partnerskab effektiviserer hjælpearbejdet

Mission Øst har netop indgået en partnerskabsaftale med den libanesiske hjælpeorganisation SHEILD, der målretter hjælp til syriske flygtninge og de, som er påvirket af den syriske fordrivelseskrise i Syrien og Libanon.

Netværk betyder alt. Det ved man som jobsøgende, selvstændig og forretningsdrivende generelt. Men at det også gælder hjælpearbejde, tænker de færreste måske over. Sagen er nemlig, at det netop er gennem netværk med både lokale og internationale partnerorganisationer hjælpearbejdet bliver effektivt.

Samarbejder lokalt og internationalt

Således arbejder Mission Øst gennem flere end 45 lokale partnere, som kender de lokale behov, har stor troværdighed i lokalsamfundet og har dyrket relationer med lokale myndigheder gennem længere tid. Gennem internationale ngo-netværk sikres hurtig respons i krisesituationer. Som nu i Ukraine, hvor Mission Øst arbejder både samarbejder med den lokale organisation HBAid ved grænsen til Ungarn og den internationale organisation Medair inde i Ukraine.

Libanesisk organisation med erfaring

På samme måde har Mission Øst nu indledt et samarbejde med den libanesiske organisation SHEILD i indsatser i både Syrien og Libanon. Organisationen har siden starten i 2010 især hjulpet syriske flygtninge og fordrevne i både Syrien og Libanon.

SHEILD står for Social, Humanitarian, Economic Intervention for Local Development og har formået at støtte og hjælpe hundredtusindvis af mennesker med livreddende nødhjælp, bl.a. fødevarer. Organisationen har hjulpet over 3.500 sårbare personer i arbejde og skabt et levebrød for over 500 kvinder, unge og personer med handicap.

Fødevarer til titusindvis af nødlidende

SHEILD har også kunnet yde fødevarehjælp til omkring 15.000 syriske fordrevne familier og fast månedlig adgang til fødevarer for titusindvis af flygtninge- og værtsfamilier.

Ud fra 12 års erfaring med hjælpearbejde i regionen fokuserer SHEILD på seks arbejdsområder: Nødhjælp, beskyttelse, levebrød, landbrug, fødevaresikkerhed og retshjælp. Områder som fint matcher Mission Østs indsats i området.

- Vi er meget glade for at samarbejde med SHEILD og trækker på deres erfaring, ekspertise og omfattende netværk, siger programchef Joohi Haleem fra Mission Easts operationelle hovedkvarter i Bruxelles.

- Vores indsats styrkes med gode og pålidelige samarbejdspartnere og mangedobles i takt med, at vi går sammen om at nå de mest udsatte.

Mød SHEILD her.

Donate

News from Libanon og Syrien

Ingen tilgængelige nyheder.