Kirke indsamler 40.000 kr. til Ukraine

Karlslunde Strandkirke har på kun fire dage indsamlet over 40.000 kroner til at Mission Øst kan hjælpe ukrainske kvinder og børn, der lige nu strømmer ind over grænsen til Ungarn og Polen.  

”Jeg er taknemmelig og imponeret over den flotte indsamling, udtaler generalsekretær Betina Gollander-Jensen, der besøgte Karlslunde Strandkirke den 3. marts og fortalte om Mission Østs hjælpearbejde for ukrainske flygtninge gennem den lokale kirkelige hjælpeorganisation i Ungarn, Hungarian Baptist Aid.  

Samme aften indsamlede kirken 10.000 kroner, og den følgende søndag var beløbet steget til kr. 40.523,50, som blev overrakt til Betina Gollander-Jensen tirsdag den 8. marts. 

Beløbet overraskede formand for Strandkirkefællesskabet, Kristian Øhrstrøm: 

”Det er et stort beløb, og det er ny rekord i Strandkirken, som jo er en kirke, der er kendt for at have mange kirkegængere med hjerte for at ville gøre en forskel for andre.”  

Og beløbet vil gøre en stor forskel for nødlidende ukrainere: 

”Det betyder, at flere hundrede mennesker kan få den akutte hjælp, de har brug for i form af mad, et sundhedstjek, traume-hjælp og medicin, hvis man for eksempel mangler insulin, hjertemedicin eller andet. Så pengene er simpelthen en kæmpe hjælp,” siger Betina Gollander-Jensen.  

Mission Øst arbejder både inde i Ukraine og i grænselandet ved Polen og Ungarn. I Ukraine og Polen ydes nødhjælp gennem partnerorganisationen Medair og i Ungarn gennem HBAid. 

”Lige nu gør vi en konkret indsats gennem kirkelige organisationer, som i forvejen har et stort kendskab til lokale forhold. Det er fantastisk at se denne kæmpe styrke af mange frivillige, der bakker op,” siger Betina Gollander-Jensen.  

Betina rejser til Ungarn i morgen torsdag for at se til arbejdet og tale med nogle af de flygtninge, der krydser grænsen. 

På billedet: Strandkirkefællesskabets formand Kristian Øhrstrøm, Mission Østs generalsekretær Betina Gollander-Jensen og sognepræst Anders Michael Hansen.

200
dkk

Donate

News from Current Crises

Ingen tilgængelige nyheder.